FABRICI: 2,8 miliona evra za HIRURŠKI BLOK (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.12.2017 - 10:25

Evropska unija izdvojila je 2,8 miliona evra za rekonstrukciju novog hirurškog bloka i očekivanja su da radovi budu završeni u narednih 12 do 14 mesei, poručio je Sem Fabrici, ambasador EU u Srbiji, prilikom posete Vranju.

Radovi bi trebalo da budu gotovi za godinu dana. Foto: S.Tasić/OK Radio Radovi bi trebalo da budu gotovi za godinu dana. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ambasador Fabrici ukazao je da pacijenti i građani ovog dela Srbije zaslužuju da se hirurški blok uskoro završi.

- Evropska unija je ponosna što se njeno ime vezuje za projekat koji čini nešto u korist ljudi.

Poreski obveznici  godišnje izdvajaju 200 miliona evra za Srbiju, kako bi pomogli Srbiji da dostigne evropske standarde, i to će biti na korist svih građana Srbije.

Veoma smo zadovoljni što deo tih sredstava odlazi za grad Vranje i za rekonstrukcuiju ovog bloka
- kaže Fabrici.

On je dodao da se danas obeležava  jedan napredak u izgradnji i izrazio nadu da će uskoro doći u Vranje kada projekat bude završen.

Gradonačelnik  Vranja Slobodan Milenković,  podsetio da je izgradnja ovog bloka počela 2002. godine, ali da je zbog nedostatka finansijskih sredstava prekinuta  10 godina kasnije.

- Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Vlade Srbije i Vlade Švajcarske, juna ove godine nastavljeni su radovi.

Nadamo se da će po ugovoru za 12 do 14 meseci, knačno grad Vranje, ali i ceo Pčinjski okrug dobiti hirurški blok kakav zaslužuje i koji je neophodan u 21. veku
- kaže Milenković.

Gradonačelnik Vranja izrazio je i veliku zahvalnost EU na donaciji i sredstvima koje je opredelila za završetak ovog kapitalnog projekta.

 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: