Faza po faza, pa makar i mečke padale

Lokalne vesti - Petak 10.10.2014 - 10:16

Početna faza obnove pozorišta “Bora Stanković” u Vranju biće okončana do 27. oktobra, najnovija je prognoza gradskih vlasti.

Gradonačelnik Antić, poslanik Nikolić i izvođač Banković u poseti Pozorištu u nastajanju Gradonačelnik Antić, poslanik Nikolić i izvođač Banković u poseti Pozorištu u nastajanju

Ovo je jubilarni, peti rok koji je dat za okončanje tog najznačajnijeg gradskog posla od kada je pozorište izgorelo u podmetnutom požaru 2. jula 2012. godine.

Tada su svi bili optimisti, pa je prvi rok za okončanje radova bio kraj te, sada daleke 2012. godine.

Kada se to pokazalo  nerelano, dat je drugi rok, do 31. januara sada daleke 2013. godine, pa prolongiran na svakih šest meseci.

Obnova je zvanično počela 23. januara 2013. godine, a radovi su krenuli čak nekoliko nedelja kasnije.

Od dogovora da radovi koje izvodi firma “Banković” traju 150 dana, do 1. jula, nije ostalo ništa, pa tada investitor, grad Vranje, daje najnoviji, četvrti rok, 26. septembar.

Tom prilikom, prenose izvesni lokalni mediji, gradonačelnik Zoran Antić rekao je, uz javni napad na OK Radio kao „defetistički i neupućeni“ medij, da će prva faza biti gotova do kraja septembra pa „makar i mečke padale“.

Prođe i septembar, niko u Vranju ne vide ni nacrtanu, a kamoli živu mečku, a od novog Pozorišta, ili makar samo njegove prve faze, osta samo najnoviji, peti po redu rok za završetak početnih radova.

Ali, stvar hoda, sudeći po najavi nadležnih da će toga dana, kad se završi prva, biti otvorene ponude za početak druge faze, (voda i kanalizacija) a ima ideja da se ova i naredna, treća faza,  spoje u jednu, pa da Pozorište bude predato u upotrebu brže od očekivanog.

Za sada po ovom pitanju nisu davani rokovi, ali se i to očekuje u narednim danima.

Pa makar i mečke padale.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: