Fejsbuk tačka razdora u vranjskom SNS-u

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.03.2015 - 12:04

Poverenica Foruma žena SNS u Vranju Nevenka Dimitrijević Savić dobila je i pisanu odluku o razrešenju sa te stranačke funkcije.

Dimitrijević Savić nova žrtva fejsbuk kontrole Dimitrijević Savić nova žrtva fejsbuk kontrole

Ona je na tu funkciju imenovana 11. juna prošle godine i do sada je organizovala više od 30 akcija i tribina.

Obrazloženje koje je potpisano 23. februara ne postoji, a ispod rečenice kojom se Dimitrijević Savić razrešava funkcije stoji da će „posebnim rešenjem Povereništvo SNS imenovati poverenicu Foruma žena, a koja će biti imenovana od strane Gradskog odbora SNS u skladu sa Statutom stranke“.

Doskorašnja poverenica Foruma Nevenka Dimitrijević Savić kaže da i dalje ne zna konkretan razlog zbog kojeg je razrešena dužnosti.

- Sa Forumom žena pokazala sam kako treba da se borimo za društvenu, političku i kulturnu afirmaciju žena. Radile smo na širenju ideja stranke i ni jednim postupkom niti radnjom nismo narušile ugled SNS-a.

Ne pripadam ni jednom stranačkom klanu, već sam se samo angažovala za ideje SNS-a na čelu sa predsednikom. Spremna sam bila da se uhvatim u koštac sa ozbiljnim problemom i tako pronalazim zajednički jezik sa svakom vrstom sagovornika.

Želela sam da budemo primer solidarnosti, humanosti, odgovornosti, obrazovanja i kreativnosti.
 

Držala sam se i dalje se držim izreke koju mi je pokojni otac rekao, a to je da se ne vezujem za ljude već samo za rad i posao – kaže Dimitrijević Savić.

Ona dodaje da i dalje ne zna zbog čega je smenjena sa funkcije poverenice Foruma žena, jer obrazloženja u odluci Povereništva nema, niti joj je to neko rekao usmeno.

- Volela bih da Forum žena u Vranju i dalje uspešno funkcioniše kao i do sada i da ugled SNS-a u Vranju i dalje raste. Ne znam da li je ovo hajka protiv jedne uspešne žene ili samo hir pojedinca.

Ovakav potez je jako loša poruka našim ženama, članovima SNS-a kao i građanima Vranja. Na kraju, žao mi je što su svuda Forumi žena SNS-a organizovali koktele povodom Međunarodnog dana žena, osim u Vranju.
 
Zato obećavam da ćemo sledeći 8.mart obeležiti impozantno – kaže Dimitrijević Savić.

 

Iako je odluka potpisana 23. februara, podsetimo da je poverenik Goran Nikolić 4. marta za OK Radio izjavio da ne zna o kakvoj je smeni reč i da on ništa nije potpisivao (vidi link).

Poverenik Nikolić se u ponedeljak nije javljao na pozive novinara OK Radija, ali ni poverenik Slaviša Bulatović nakon što je saznao koja je tema razgovora.

Kako je kazao, u “velikoj je gužvi”, te da nema vremena za priču.

Kako se nezvanično saznaje, Nevenka Dimitrijević Savić smenjena je zbog kontakata sa narodnim poslanikom (SNS) Draganom Nikolićem i zbog toga što fotografije sa nedavnog dešavanja na Pržaru, a na kojima se vidi Nikolić u prvom redu, nisu skinute sa stranice Foruma žena na fejsbuku.

 

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: