Fijakeri BLOKIRAJU centar Vranja

Lokalne vesti - Petak 07.04.2017 - 09:45

U centralnim gradskim ulicama u Vranju će u subotu doći do izmena režima saobraćaja zbog održavanja prve Fijakerijade u našem gradu, saopštili su organizatori.

Fijakeri će se provozati gradskim šetalištem FOTO: D. Ristić/OK Radio Fijakeri će se provozati gradskim šetalištem FOTO: D. Ristić/OK Radio

U subotu 8. aprila, u našem gradu se organizuje manifestacija „Fijakerijada Vranje 2017”, a u organizaciji grada Vranja, “Jumka”, Turističke organizacije grada Vranja i Eparhije Vranjske.

Fijakerijada će otpočeti revijom paradnih zaprega i defileom lazarica.

Početak revije je zakazan za 11 sati kod upravne zgrade “Jumka”, a odvija se ulicama Bulevara AVNOJ-a do raskrsnice kod autobuske stanice, ulicom Stefana Prvovenčanog sve do centra grada.

Na platou kod Pošte će se gradonačelnik Slobodan Milenković obratiti prisutnim gostima u 12 sati, a revija se nastavlja Beogradskom ulicom do kružnog toka, a potom Partizanskom ulicom do zgrade Načelstva.

Parada fijakera zatim prolazi šetalištem do pešačkog prelaza i ukrštanja šetališta sa Кarađorđevom ulicom.

Potom se maršuta nastavlja do ulice Vule Antića, a zatim do kružnog toka i nadalje ulicom Bore Stankovića i Omladinskih brigada do pomoćnog stadiona “Jumka”.
 
- Saobraćajna policija će u skladu sa planom kretanja privremeno zatvarati navedene ulice radi prolaska parade fijakera.
 
Volonteri vidno obeleženi u majicama manifestacije će biti prisutni na pozicijama kretanja parade
– kažu iz Turističke organizacije Vranja.

Nakon revije, biće organizovano i takmičenje paradnih zaprega i škola jahanja.

Početak takmičenja je planiran za 14 sati na pomoćnom stadionu “Jumka”, gde je planirano i jahanje konja na samom stadionu, kao i slobodna vožnja fijakerom ulicom Omladinskih brigada pored stadiona.

Programom je predviđeno i predavanje o konjarstvu, koje će održati Predrag Ilić u sali Skupštine grada sa početkom u 17 sati.

- Molimo sve sugrađane da imaju razumevanje za izmenjeni režim saobraćaja u navedenim ulicama kako bi se ova manifestacija održala bezbedno i kako bismo kao grad pokazali da smo pravi domaćini stranim gostima koji će manifestaciju pratiti u našem gradu.

Pozivamo sve građane grada Vranja da svojom prisustvom uveličaju ovu manifestaciju
– stoji u saopštenju Turističke organizacije Vranja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: