FINANSIJE pod lupom: Grad formira dve NOVE SLUŽBE

Lokalne vesti - Četvrtak 30.11.2017 - 13:01

Gradsko veće Vranja donelo je odluke o formiranju dve nove gradske službe, Službe interne revizije i Službe budžetske inspekcije.

Formiranje novih službi je zakonska obaveza lokalne samouprave FOTO: OK Radio Formiranje novih službi je zakonska obaveza lokalne samouprave FOTO: OK Radio

Osnivanje ovih službi se vrši u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Služba interne revizije će biti formirana kao posebna organizaciona jedinica u okviru lokalne samouprave, a van Gradske uprave, pojašnjava portparolka Gradskog veća, Zorica Jović.

- Služba će imati tri interna revizora, od kojih je jedan rukovodilac i on će biti postavljeno lice.

Druga dva revizora će morati da budu uklopljena u odluku o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru
– obrazlaže Jovićeva.

Zakon o budžetskom sistemu lokalnu samoupravu obavezuje i na osnivanje Službe budžetske inspekcije, koja će biti organizovana u okviru Gradske uprave.

- Funkcija ove službe će biti inspekcijska kontrola primene zakona u oblasti materijalno-finansijskog poslovanja i namenskog korišćenja budžetskih sredstava budžetskih korisnika.

Osnivanje ove službe neće zahtevati nova zapošljavanja
– ističe Zorica Jović.

Prema njenim rečima, u toku je rad na dopuni sistematizacije radnih mesta zaposlenih u Gradskoj upravi Vranja, kojom će biti definisana nova radna mesta u okviru dve nove službe.

Rokovi za formiranje ovih službi nisu definisani, ali će Skupština grada, pored razmatranja ovih odluka, raspravljati i o novoj sistematizaciji Gradske uprave, nakon što je usvoji Gradsko veće, dodaje Zorica Jović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: