FOTO FINIŠ: Antanasijević na čelu GRADSKE UPRAVE?

Lokalne vesti - Utorak 09.02.2016 - 13:30

Rok za podnošenje prijava na konkurs za izbor novog načelnika Gradske uprave u Vranju ističe u četvrtak, a kao najozbiljniji kandidat za to mesto pominje se Miloš Antanasijević (PUPS), sadašnji gradski većnik za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Antanasijević kao prvi favorit FOTO D. Ristić Antanasijević kao prvi favorit FOTO D. Ristić

Prema koalicionom sporazumu stranaka koje drže vlast u Vranju upražnjeno mesto načelnika GU pripada SPS-u.

Sa druge strane, za izbor načelnika po zakonu mora da bude raspisan konkurs, pa se dolazi u jednu paradoksalnu situaciju, da izabrani kandidat mora da ispunjava potrebne uslove, ali i da bude član SPS-a ili kao nestranačko lice bude podržan od strane ove partije.

Komentarišući ovakvu situaciju gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da prvi put čuje da je Antanasijević glavni pretendant na mesto načelnika GU.

- Gradsko veće je nakon odlaska Miroslave Mladenović (SPS) raspisalo konkurs za novog načelnika.

Miloš Antanasijević se pokazao odlično radeći kao većnik. Veoma je ozbiljno obavljao svoje poslove
- kaže Antić.

On navodi i da je veoma bitno da na funkciju načelnika dođe kvalitetan kadar, jer su takvi izbori prvenstveno u interesu grada, a ne ličnom interesu pojedinaca i stranaka.

Do izbora novog načelnika GU ove poslove za sada obavlja Maja Jović, aktuelna zamenica načelnika.


Novog načelnika bira Skupština, na predlog Gradskog veća, a nakon izbora ostavljen je žalbeni rok od osam dana, za eventualne žalbe na izbor.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: