Francuska ambasadorka u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 01.07.2015 - 10:08

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro razgovarala je u sredu sa rukovodstvom Grada u okviru svoje posete opštinama juga Srbije.

Vino za francusku ambasadorku Vino za francusku ambasadorku

Gradonačelnik Zoran Antić je upoznao ambasadorku Moro sa istorijom, tradicijom i kulturnim nasleđem Grada Vranja, kao i sa ekonomskim i investicionim parametrima lokalne zajednice.

- Ovaj kraj je duboko vezan za Francusku, posebno iz vremena Prvog svetskog rata, kada su brojni ranjenici iz Vranja  i okoline našli utočište na jugu Francuske - rekao je Antić.

On je, takođe, govorio i o Bori Stankoviću, Đorđu Tasiću, Milanu Vlajincu i ostalim znamenitim Vranjancima.

Ambasadorka rekla je da je u razgovorima sa predsednicima opština i gradonačelnicima u Srbiji uočljiva želja za privrednim razvojem i privlačenjem stranih investicija.

Ona je govorila i o problemu azilanata, koji nije samo problem Srbije već čitave Evrope, kao i o spremnosti lokalnih samouprava za korišćenje sredstava iz fondova EU za realizaciju infrastrukturnih projekata.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: