"Frapantno neznanje oko BIC-a"

Lokalne vesti - Subota 04.04.2015 - 10:10

Glavna menadžerka Biznis inkubator centra u Vranju i bivša direktorka te organizacije Ivana Stošić reagovala je na informaciju da je u BIC ostvaren gubitak od 600.000 dinara od kako ona nije direktorka centra.

Stošićeva obećava povratak u BIC foto T. Stamenković Stošićeva obećava povratak u BIC foto T. Stamenković

Kako je saopštila, ne postoji šansa da su gubici „statistički“, kako ih je nazvao sadašnji direktor u ostavci Aleksandar Janjić i da su posledica lošeg poslovanja iz prethodnih godina.

– Prvo, Biznis inkubator centar nije neprofitna organizacija, nego deo itekako profitnog društva. Dakle, to je preduzeće čiji je jedan od osnivača „Jumko“.

Biznis inkubator je od 2006. godine kada je osnovan pa sve za vremena dok sam ja bila direktorka poslovao sa dobitkom i za mene je sadašnji gubitak od 600.000 dinara veoma veliko iznenađenje.

U vreme dok sam BIC ja vodila, imali smo dosta projekata, radili smo na privlačenju stanara koji su redovno plaćali kirije i inkubator je bio pun.

Imali smo i podršku lokalne samouprave. Dolaskom direktora Janjića, stvari su se na žalost promenile na gore.

Ostala su svega dva stanara, plate radnicima je isplaćivao „Jumko“, a grad je prestao da pomaže. Sve to desilo se jer je novi direktor postavljen netransparentno, a ne izabran kao što sam ja bila izabrana po konkursu – kaže Stošićeva.

Prema njenim rečima, skandalozno je to da direktor jednog profitnog preduzeća posle osam meseci rada, firmu koju vodi naziva neprofitnom.

– Biznis inkubator centar nije nevladina organizacija. To što je bilo puno projekata, to je samo rezultat onoga što sam ja radila, aplicirala i privlačila sredstva Evropske unije. To njemu nije uspelo.

Što se klastera tiče, podsećam da smo mi za vreme mog direktorovanja napravili mrežu inkubatora u Srbiji, tačnije 2007. godine.

To što se sada klaster pominje kao novina je frapantno, jer zaključujem da direktor ne zna da to već odavno postoji u firmi na čijem je čelu.

Ja sam i dalje glavni menadžer, ali sam na porodiljskom bolovanju. Svakako sam u trci za direktorku i neću odustati od toga, ali pod uslovom da kunkurs bude javan i transparentan.

Vratiću se i sve ću im oprostiti, jer ne želim da inkubator propadne – kaže Ivana Stošić.

Ona na kraju kaže da su promenom rukovodstva BIC najveću štetu pretrpeli vlasnici malih preduzeća.

Podseća da je u vreme njenog direktorovanja BIC imao projekte i programe za razvoj preduzetništva.

Bilo je 10 žena koje su pokrenule sopstveni biznis, 20 romskih preduzetnika i 10 preduzeća čiji su vlasnici bili iz marginalizovanih grupa ljudi.

Kako tvrdi, toga više nema od kako je Biznis inkubator centar preuzeo Janjić.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: