GAŠIĆ: Garantujemo bezbednost i građanima i migrantima

Lokalne vesti - Utorak 23.06.2015 - 09:56

Vranje - Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je u ponedeljak Preševo, gde je smešten veliki broj migranata.

Gašić posetio Preševo FOTO ministarstvo odbrane Gašić posetio Preševo FOTO ministarstvo odbrane

Sa Gašićem su u Preševo došli i lekari niške Vojne bolnice koji su organizovali trijažu i hitnu pomoć.

Kako je saopšteno iz Ministarstvo odbrane, Gašić je obišao opštinu Preševo koja se suočava sa velikim prilivom imigranata iz afričkih i bliskoistočnih zemalja koji ilegalno prelaze državnu granicu u potrazi za azilom.

On je na sastanku sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave i Crvenog krsta pokrenuo pitanje bolje organizacije prihvata lica koja u najvećem broju sa teritorije Makedonije ulaze na jug Srbije.

Gašić je naglasio i da "Vojska Srbije sa MUP-om i drugim službama garantuje bezbednost, pre svega, građana Srbije, ali i tih nesrećnih ljudi koji spas od ratnih razaranja traže u zemljama Evrope".

Sa ministrom odbrane u Preševu su bili su i direktor Vojnoobaveštajne agencije, brigadni general Slavoljub Dabić, i komandant 4. brigade Kopnene vojske, brigadni general Zoran Lubura, navodi se u saopštenju.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: