Gašić obećao redovne plate za Jumko!

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.07.2014 - 14:15

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je u ponedeljak kompaniju “Jumko” u Vranju.

Žustro i unutra i ispred Jumka Žustro i unutra i ispred Jumka

On je sa aktuelnim rukovodstvom dogovorio saradnju u pogledu izrade uniforme za Vojsku Srbije, tako da će namenske proizvodnje u toj fabrici  biti sigurno do kraja 2014. godine.

Međutim, štrajk neće biti prekinut, dok se sindikalisti ne sastanu sa predstavnicima Ministarstva privrede od kojih će tražiti isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža radnicima i istragu o navodnim malverzacijama u “Jumku” u proteklih 10 godina.

– Ministarstvo odbrane je u periodu od 2010. do 2013. godine zaključilo četiri ugovora za nabavku oko 30.000 kompleta uniforme vojničke maskirne M-10.

Do sada je isporučeno oko 23.000 kompleta, a isporuka oko 7.000 kompleta se očekuje do kraja avgusta ove godine – kazao je Gašić.

Nezadovoljni radnici tražili su hitnu pomoć Vlade Srbije, a žustro je bilo ispred Upravne zgrade kompanije.

Gašić je radnike zamolio da se vrate u proizvodne hale i prekinu štrajk, jer je to “jedini način da se firma spasi”.
 

Neki radnici i sindikalci su i zaplakali. Ministar Gašić je pomenuo i gradonačelnika Vranja Zorana Antića, na šta su radnici burno reagovali.

– Zašto pominjete Antića? Pitam vas zašto sada uzimate u usta Zorana Antića? Vi ste doveli pijanicu u fabriku koji je zaposlio direktora u Poljanici sa srednjom školom – uzvikivali su radnici.

Nakon sastanka sa rukovodstvom “Jumka”, ministar Gašić je razgovarao i sa predstavnicima Samostalnog sindikata i ASNS.

Radnicima je obećano da će im u narednom period zarade biti isplaćivane u kontinuitetu.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: