Gašić uručio ključeve vojnih stanova (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.07.2014 - 13:13

Sedam porodica pripadnika Vojske Srbije dobilo je ključeve od stanova u novoj zgradi u naselju Ogledna stanica u Vranju.

urucivanje kljuceva urucivanje kljuceva

Ministar odbrane Bratislav Gašić je, uručujući ključeve poručio da imovina Vojske Srbije treba da se vrati njenim pripadnicima kako bi se na taj način rešilo njihovo stambeno pitanje.

- Hoćemo imovinu vojske da vratimo vojsci jer 20 godina se o tome nije vodilo računa u Srbiji.

Davana je imovina, prolazile su godine, a vojska za uzvrat nije dobijala ništa. Veliki broj pripadnika VS dobija kredite iz našeg fonda da bi kupili stanove, napravili kuće, tako da nije samo da dobijaju od države besplatno stanove, iako ih zaslužuju.

Vojska Srbije je za drugih šest meseci 2014. opredelila dodatnih 150 miliona dinara da možemo preko našeg fonda izađemo u susret našim pripadnicima i omogućimo im uzimanje kredita – kazao je Gašić.

On je dodao i da će pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svake nedelje biti uručivani ključevi stanova.

Podsetimo da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ustupili lokalnoj samoupravi u Vranju dva vojna kompleksa, "Bunuševac 4" i "Bunuševac 5", za šta su za uzvrat dobijena 22 stana u naselju Ogledna stanica za pripadnike tog ministarstva.

Preostali stanovi biće predati do polovine avgusta ove godine, najavio je Gašić.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

 

              

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: