General Dikić na čelu policije u Vranju?

Lokalne vesti - Utorak 28.10.2014 - 12:32

General Bratislav Dikić, bivši komandant Žandarmerije i aktuelni pomoćnik direktora policije, najozbiljniji je kandidat za mesto načelnika Policijske uprave (PU) Vranje, pišu „Novine Vranjske".

Dikić i Velinović prilikom generalove posete Vranju foto Vranjske  Dikić i Velinović prilikom generalove posete Vranju foto Vranjske

Bratislav Dikić kaže za „Vranjske“ da trenutno nikako ne može da bude načelnik Policijske uprave Vranje, niti bilo koje druge uprave u Srbiji jer obavlja funkciju pomoćnika direktora policije.

- A da budem upućen, mogu bilo gde u Srbiji ako tako odluče ministar i direktor policije. Prema tome, ako se od mene bude tražilo, spreman sam da dođem u Vranje.

Ne znam ko takve informacije plasira, da li to rade političari od kojih ste za tako nešto čuli ili neko drugi. Ili je to možda neka njihova želja da ja dođem u Vranje?! - kaže Dikić.

Ipak, Dikić je, kažu izvori „Vranjskih“ iz SNS, bez konkurencije u trci za mesto načelnika PU Vranje i to iz najmanje dva razloga.

Najpre, on je čovek od velikog poverenja aktuelnog ministra Nebojše Stefanovića. I, što je još važnije, priča se da je Dikić čovek od najvećeg poverenja premijera Srbije i šefa SNS Aleksandra Vučića.

Kada je reč o Vranju, legenda kaže da je ministar Stefanović, još pre dolaska u Vranje, najpre lično čuo od nekih ljudi iz vranjskog SNS priče tipa „Velinović je čovek SPS“. To mu je, kažu, zvučalo neverovatno.

Onda se navodno lično informisao o svemu i, kao, „nije mogao da veruje“ šta je saznao. Samog Velinovića ne tangiraju mnogo ovakve spekulacije, ni najave moguće smene.

No, samog Velinovića ove priče kao da ne dotiču.

- Radim svoj posao profesionalno, pošteno i disciplinovano kao i uvek, ne osvrćem se na bilo kakve priče. O imenovanjima i razrešenjima u MUP odlučuje ministar policije. Mi na to ne možemo, niti želimo da utičemo - kaže Velinović.

Zanimljivo je da u vezi sa mogućom promenom načelnika PU Vranje u poslednje vreme vlada živa „poslovna“ zainteresovanost u kriminalnim krugovima.

Najviše ih zanima odlazak Velinovića jer on važi sa čoveka koji je trn u oku svakom kriminalcu na jugu Srbije. Smatra se da bi se obradovali bilo kome drugom.

Možda u tome i leži odgovor na pitanje - da li Velinović zaista treba da ode?

OK RADIO, Vranjske

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: