Geox ulaže u lokalno obrazovanje u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 22.10.2014 - 10:10

Kompanija „Geox“ i Hemijsko- tehnološka škola u sredu su u Vranju potpisale Sporazum o saradnji u okviru projekta „Srednje stručne škole kao lideri lokalnog ekonomskog razvoja“.

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora

Čitavo dešavanje na kome su predstavljeni najbolji modeli za saradnju između privatnog sektora i obrazovnih institucija organizovali su USAID i Beogradska otvorena škola u okviru USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja.

Skup je u u Skupštini grada otvorio gradonačelnik Zoran Antić. Obraćajući se prisutnima Antić je kazao da je ovo samo nastavak saradnje grada sa „Geox“-om, nevladinim sektorom i međunarodnim organizacijama, u raznim programima koji bi trebalo da izvrše oplemenjavanje društveno poslovnog  ambijenta.

Direktorka misije USAID-a u Srbiji Aza el Abd kazala je da ovaj Sporazum predstavlja dobar primer saradnje između firmi, biznisa i obrazovnih institucija.

Đan Gaetano Ambrozi, direktor „Technic Development“ doo Geox  je kazao da je „Geox“ prihvatio inicijativu, jer već ima iskustva u ovakvom vidu saradnje.

- Kompanija je pre 10 godina je organizovana Geox-ovu školu.  

Da se studenti uvedu u svet posla i da se školi predstavi svet posla. Kroz tu školu prošlo je 180 studenata od toga 80 odsto je zaposleno u kompaniji – kazao je  Ambrozi.

Direktor Hemijsko-tehnološke škole Nenad Mišić najavio je upis učenika kožarskog smera u ovoj školi očekujući  da će saradnja sa „Geox“-om biti nastavljena, a da će za početak generacija maturanata krenuti sa obavljanjem stručne prakse u „Geox“-u.

 Potpisivanju Sporazuma o saradnji između  kompanije Geox i Hemijsko-tehnološke škole  osim lokalnih funkcionera prisustvovali su vranjski privrednici i učenici Hemijsko-tehnološke škole.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: