Gimnazija: TABLETI za najbolje MLADE NOVINARE

Lokalne vesti - Sreda 08.11.2017 - 11:56

U svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, četvoro učenika vranjskih srednjih škola nagrađeno je tablet računarima za pokazane izuzetne rezultate na letnjoj školi novinarstva.

Gimnazijalci Nevena Jović i Borivoje Lazić FOTO: Local Press/Promo Gimnazijalci Nevena Jović i Borivoje Lazić FOTO: Local Press/Promo

Letnja škola novinarstva je početkom jula organizovana u Nišu, u organizaciji asocijacije "Local Press" i "Deutche Welle" akademije.

Ovaj petodnevni kurs za cilj je imao upoznavanje mladih sa novinarstvom i osnovnim novinarskim formama.

Nakon kursa, polaznici iz Kragujevca, Niša, Leskovca i Vranja, dobili su mogućnost da obave praktičan novinarski rad u lokalnim medijima.

Na konkretnim novinarskim zadacima, učenici su mogli da primene svo stečeno znanje i iskustvo sa radionice i pokažu se u najboljem svetlu.

Među najboljima su bili i svojim radovima se istakli Nevena Jović i Borivoje Lazić, učenici trećeg razreda Gimnazije "Bora Stanković" i Emilija Tomić i Emilija Ničić, učenice Ekonomske škole.

Njih su predstavnici asocijacije “Local Press”, Marija Obrenović i Nikola Lazić, nagradili tablet računarima, izrazivši zadovoljstvo postignutim rezultatima.

Mladi srednjoškolci – novinari izrazili su spremnost za ozbiljno bavljenje novinarskim pozivom u budućnosti.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: