Gimnazijalci u srpskom matematičkom VRHU

Lokalne vesti - Sreda 15.06.2016 - 18:46

Matematička sekcija Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja je već godinama u matematičkom vrhu Srbije, što je rezultat vrednog rada učenika, pod rukovodstvom profesora ove škole.

Složan rad profesora i đaka vranjske Gimnazije; Foto: D. Ristić Složan rad profesora i đaka vranjske Gimnazije; Foto: D. Ristić

Matematička sekcija je vredno i sa velikim uspesima, radila svih ovih godina – navodi profesorka Gimnazije Mirjana Milosavljević.

- Talentovani učenici su pod rukovodstvom predmetnih profesora proširivali svoja znanja, pripremali se za takmičenja, pa su tako i postizali značajne rezultate i na najvišim nivoima.

Učenici, ali i profesori šire vidike, produbljuju svoja znanja i to daje odlične rezultate.

Neki od istaknutih profesora Gimnazije koji su sa svojim učenicima osvajali značajna priznanja su Nada Novković, Rade Ivković, Javorka Ljubić, Dimitrije Stojanov , Mirjana Milosavljević Antonijević, Divna Pešić i Vesna Despotović
  – navodi profesorka.

U skorije vreme, sekcija se bavila i afirmisanjem matematike na zanimljiv način u svakodnevnom životu, na taj približavajući je mnogim učenicima.

Prošle godine je sa učenicima drugog razreda, organizovan 14. po redu, sjajni projekat “Pi Day” – Svetski dan broja Pi (3,14).

Počevši od 2009. godine, Gimnazija je učesnik matematičkog takmičenja “Misliša“, koje se odvija pod okriljem Matematičkog društva ”Arhimedes“ iz Beograda.

Na ovom takmičenju vranjski gimnazijalci su osvojili veliki broj nagrada.

Učenik trećeg razreda Arsić Aleksandar poneo je drugu nagradu. Mentor je profesor Vesna Despotović.

Treću nagradu osvojili su: Aleksić Katarina, Milosavljević Ilija, Ristić Ana, učenici četvrtog razreda, kao i Korica Stevan, Mladenović Mihailo, Milenković Miloš, Nedeljković Tamara, Petković Milan, Simić Aleksandar, Stoiljković Dragica, Stošić Branislav, Stošić Emilija, Tomić Marko, Trajkov Dunja, Filipović Milena i Veličković Anđelija, učenici trećeg razreda.

Mentor je profesor Mirjana Milosavljević.

Sa državnog takmičenja svi učenici su se vratili sa pohvalama: Stoiljković Dragica, Stojiljković Vladana, Đelić Đorđe i Stojković Jovan.
 
Mentori su profesori Nada Novković, Mirjana Milosavljević i Divna Pešić.

Koordinator takmičenja svih ovih godina je profesorka Mirjana Milosavljević sa svojim radnim timom i ostalim profesorima matematike i informatike iz škole.
 
- Po ostvarenim rezultatima, naši učenici se nalaze u samom matematičkom vrhu cele naše zemlje – ponosno ističe profesorka Milosavljević.

 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: