Gimnazijalke iz Vranja blistale u Tršiću

Lokalne vesti - Utorak 30.05.2017 - 07:35

Na ovogodišnjem republičkom takmičenju iz srpskog jezika održanom u Tršiću, učenici Gimnazije “Bora Stanković” iz Vranja osvojili su drugo, treće i četvrto mesto.

Gimnazijalke sa profesorkom Rusimović. Foto: Gimnazija Gimnazijalke sa profesorkom Rusimović. Foto: Gimnazija

Predvođene mentorom Tanjom Rusimović, Lidija Marković osvojila je  drugo mesto, a Jelena  Filipović treće.

Učenica  Anđela  Kostić  osvojila je četvrto  mesto, a njen mentor je Ana Stojilković.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković, kaže da đaci ove škole tradicionalno odlaze  na takmičenje i osvajaju  republička  mesta  godinama unazad.

 - To samo  potvrđuje  izuzetantnu predanost   profesora i  rad učenika jer biti  među  najboljima  u rangu sa  filološkim  gimnazijama je poseban uspeh  za  školu i učenike - ukazuje Mišić Stanković.

Profesorka Rusimović podseća da je  velika  čast  i učestvovati, a kamoli osvojiti drugo, treće ili četvrto mesto na ovakvom takmičenju.

- Jednostavno postali  smo redovni u Tršiću  i to jeste  za  pohvalu.

Ali  na  mene  najjači utisak  ostavlja ostrašćenost  učenica  sa  kojom one pristupaju  u pripremi, takmičenju, iščekivanju i komentarisanju rezultata.

One  su prevazišle  memorisanje  gramatičkih pravila  i uplovile u svet  finih relacija  među rečima i rečenicama, a to znači,  da  za  njih  priprema  nije napor, već zadovoljstvo u radu i ostrašćenost  otkrićima u jeziku
- navodi Rusimovićeva.

Takmičenje  iz  srpskog  jezika  je  specifično po tome  što  se održava  u Tršiću, rodnom mestu Vuka Karadžića, reformatora srpskog jezika.

Učenica Lidija Marković  dodaje da osećaj koji je imala  tog dana okružena  ljudima  koji su  tu zato  što  izučavaju, neguju i pre svega  vole svoj jezik je dragoceno  sećanje za nju.

- Ponosna  sam  što sam bila  deo toga  i zahvalna  svojoj  školi  koja  nam je omogućila boravak  tamo.

Uspeh koji sam ostvarila  je  najpre potvrda  velikog rada  i učenika i profesora  sa  kojima  se spremate, zato dugujem veliku zahvalnost  svojoj profesorki Tanji  Rusimović koja  je proteklih meseci imala  mnogo strpljenja  i pronalazila  rešenja  za  svaku moju  nedoumicu - kaže  Markovićeva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: