Godišnjica "Našeg Vranja"

Lokalne vesti - Četvrtak 10.07.2014 - 13:28

Udruženje građana “Za naše Vranje” proslavilo je u sredu, 9. aprila, godišnjicu postojanja uz tortu i brojne zvanice.

Članovi udruženja na proslavi Članovi udruženja na proslavi

Za kratko vreme postojanja ovo udruženje okupilo je preko 250 članova  koji su pokrenuli niz aktivnosti od koristi za pojedince i opštinu Vranje.

Uglavnom se radi o mladim osobama do 30 godina.

- Zalažemo se za socijalnu zaštitu, zaštitu životne sredine, kao i društveni, ekonomski i kulturnog razvoj grada Vranja.

Jedan od prvih projekata koje je udruženje  apliciralo kod ambasade Japana trebalo bi da doprinese za zaštitu životne sredine i podizanju ekološpke svesti građana grad Vranja.

Takođe u pripremi su još nekoliko projekata i ostvarili smo saradnju sa više nevladinih organizacija sa teritorij e cele Srbije – navodi Borka Stefanović, potparol udruženja “Za Naše Vranje”.

Oni su bili posebno aktivni u hamanitarnim akcijama u Pčinjskom regionu koje su organizovali čitajući o pojedinačnim i porodičnim sudbinama na portalu “Vesti”.

- Prezadovoljni smo onim što smo učinili za godinu dana postojanja. Uspeli  smo da profilišemo naše Udruženje kao nešto što je odavno bilo potrebno gradu, da pokrenemo mlade ljude da svojim volonterskim radom doprinesu sveopštem boljitku.

Nemamo rezervni grad i mladi ljudi koje okupljamo svesni su da mnogo mogu da svojom pozitivnom energijom i preduzimljivošću doprinesu na poboljšanju kvaliteta življenja u gradu i okolini kroz razne akcije ekološke zaštite sredine, da mogu da podstaknu svest svojih vršanjka i uopšte svih građana o očuvanju naših prirodnih resursa, da razviju osećaj za pomoć drugima, siromašnim, bolesnim i puno toga što će svakog mladog čoveka učiniti ponosnim i ispunjenim.

Učestvovali smo u niz akcija, prikupljali pomoć zahvaljujući članovima, njihovim rođacima, prijateljima, poznanicima…

Shodno svojim mogućnostima uspeli smo da stignemo i uručimo pomoć za mnoge siromašne, nevoljne i bolesne sugrađane – ističe Ilija Popović, predsednik udruženja.

Pored toga, dali su svoj skromni doprinos i u pomoći za nastradale u poplavama.

Preduzeli su i brojne akcije za pomoć deci u ustanovama socijalne zaštite.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: