Godišnjica oslobođenja Vranja u Velikom ratu

Lokalne vesti - Subota 04.10.2014 - 12:18

Odavanjem pošte i parastosom izginulim ratnicima ispred Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u subotu nastavljeno obeležavanje 96. godišnjice oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu.

Polaganje venaca na Spomen kosturnici Polaganje venaca na Spomen kosturnici

Parastos  je obavio episkop vranjske Eparhije  Pahomije sa sveštenstvom  u prisustvu rukovodstva grada na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Antićem, predstavnika Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912.-1918.,Vojske Srbije, PU Vranje, političkih stranaka, javnih preduzeća i ustanova.

U ime Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova ratova Srbije do 1918. godine prisutne je pozdravila Vesna Đorić. Ona je kazala da se 4. oktobra sećamo onih koji su deo najslavnije prošlosti našeg  naroda i otadžbine.

Podpredsednik Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912-1918 Tomislav Tomić je čestitajući gradu jubilej rekao da se na dostojanstven način prisećamo predaka i njihovih dela.

Polaganjem venaca ispred Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju, završena je ceremonija odavanja pošte izginulim ratnicima u Prvom svetskom ratu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: