Grad pomogao Simpu

Lokalne vesti - Nedelja 14.09.2014 - 10:29

Gradsko veće prihvatilo je preporuku Vlade Srbije i Ministarstva privrede da se potraživanja grada Vranja u delu ustupljenih prihoda prema privrednom društvu "Simpo“ i njegovim povezanim društvima konvertuju u trajni ulog grada.

posle sednice Gradskog veca posle sednice Gradskog veca

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je ovo jedna od najtežih odluka koju je sadašnje rukovodstvo donelo jer se ona sudbinski odražava na egzistenciju grada.

- Obavili smo sve neophodne konsultacije sa nadležnim institucijama, menadžmentom "Simpa" i timom stručnjaka i odlučili da donesemo ovakvu odluku.

Rukovodili smo se isključivo ekonomskim i samo ekonomskim motivima jer interes grada je da "Simpo" radi, a zaposleni primaju plate, uz ispunjenje svih zakonskih obaveza.

S obzirom da se radi o potraživanjima koja iznose preko 2,5 milijade dinara, a na osnovu podataka Ministarstva privrede i Poreske uprave, predložićemo Vladi da taj kapital, u narednom periodu, pretvori u investicioni i da se ulaže u dalji razvoj Slobodne zone.

Što se tiče izvornih prihoda kao što su komunalna taksa, porez na imovinu pravnih lica, naknada za korišćenje građevinskog zemljišta, naknada za unapređenje i zaštitu životne sredine, oni će se naplaćivati po Sporazumu u ratama, počev od 1.januara 2015.godine.

Takođe, tražićemo da u organima upravljanja budu i predstavnici lokalne samouprave, kao i da javna preduzeća sa "Simpom" potpišu Sporazume o reprogramu duga.

Uzimajući u obzir veoma tešku situaciju u privredi zahtevamo od Vlade ozbiljan i krajnje odgovoran pristup u rešavanju problema.

U suprotnom biće dovedeno u pitanje ne samo funkcionisanje grada, već i celog juga Srbije - rekao je Antić.

Zaključke koje je donelo Gradsko veće razmatraće odbornici Skupštine grada na sednici zakazanoj za nedelju u 18 sati.  

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: