Grad popisuje NELEGALNE objekte

Lokalne vesti - Četvrtak 21.01.2016 - 10:20

Na osnovu Zakona o ozakonjenju objekata, Gradska uprava sačinila je program popisa nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Vranja.

Pogled na Vranje sa Pržara; Foto: Saša Ristić/Panoramio Pogled na Vranje sa Pržara; Foto: Saša Ristić/Panoramio

Nadležne gradske službe će narednih meseci obilaziti celu teritoriju grada i tako će biti precizno utvrđeno koliko ima nelegalno izgrađenih objekata.

Na zvaničnom gradskom sajtu je postavljen plan obilaska gradske teritorije po zonama, na kojem stoji da se sa obilaskom kreće već ovog meseca i to od centra Vranja.

Tokom februara i marta gradske službe će, paralelno sa gradskim zonama, obilaziti i Vranjsku Banju i taj deo posla bi trebalo da bude završen do maja 2016. godine.

Tokom juna počinje obilazak seoskih naselja, a prva na spisku su Bunuševac, Soderce, Stropsko i Vrtogoš.

Posao popisa nelegalnih objekata na teritoriji grada bi trebalo da bude završen do kraja novembra obilaskom Pavlovca, Ristovca, Ćukovca i Tibužda.

Vlada Srbije je prošle godine donela novi Zakon o ozakonjenju objekata, a namera je da se na brz i jeftin način završi proces legalizacije bespravno izrađenih objekata.

Kako je tada najavila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, prema tom zakonu za legalizaciju porodičnog objekta do 100 kvadrata biće potrebno 5.000 dinara, a za objekat do 200 kvadrata do 15.000 dinara.

Ozakonjenje je moguće za sve objekte sagrađene do jula 2015. godine, kada je završeno satelitsko snimanje Srbije, a svi naknadno nelegalno započeti objekti biće srušeni.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: