Grad spašava APOTEKU?

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.03.2017 - 08:30

Gradsko veće usvojilo je izmene i dopune odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Apotekarskom ustanovom Vranje, kojima se nalaže susednim opštinama da u svojim budžetima predvide sredstva za finansiranje apoteka na njihovim teritorijama.

Grad ostaje osnivač, opštine sufinansiraju FOTO: D. Ristić/OK Radio Grad ostaje osnivač, opštine sufinansiraju FOTO: D. Ristić/OK Radio

Izmene su usvojene kako bi bile prilagođene Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, rekla je portparol Gradskog veća Zorica Jović.

- Doneta je odluka o osnivanju Zdravstvene ustanove „Apoteka Vranje“ i preuzimanje osnivačkih prava nad Apotekarskom ustanovom Vranje.

Kako bi se uvele u red i sistem, bilo je neophodno da se sve apotekarske ustanove na teritoriji susednih opština vrate pod ingerenciju Zdravstvene ustanove „Apoteka Vranje“
– navela je Jovićeva.

Sve opštine koje na svojoj teritoriji imaju apoteke gradske ustanove, moraće da u roku od 30 dana izvrše izmene odluka o budžetu za 2017. godinu radi opredeljivanja sredstava za ove namene, stoji u odluci Gradskog veća.

- To znači da će grad Vranje i dalje biti osnivač apoteka, ali će sa susednim opštinama zaključivati ugovore o njihovom finansiranju – objašnjava većnica.

Za sada nije precizirano da li će i prethodna dugovanja biti prebačena na teret opštinskih budžeta, a Jovićeva navodi da će svi detalji biti precizirani budućim ugovorima.

- Mi smo odlučivali o budućem periodu, a šta će biti sa dugovima tek će biti odlučeno i to na državnom nivou, jer očekujemo odgovor o tom problemu sa republičkog nivoa – odgovara Zorica Jović.

Ova odluka će biti prosleđena odbornicima Skupštine grada na razmatranje i usvajanje.

Većnici su na sednici u ponedeljak usvojili i izveštaja o radu sa finansijskim izveštajima svih javnih ustanova u gradu.

Usvojen je i predlog pravilnika o sistematizaciji poslova Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: