GRADONAČELNIK: Ovo su nezapamćene poplave!

Lokalne vesti - Subota 07.02.2015 - 22:54

Vranje - Za dva dana, koliko traje borba sa poplavama u Pčinjskom okrugu, poplavljeno je 30 domaćinstava i osam pomoćnih objekata.

gradonacelnik Vranja Zoran Antic gradonacelnik Vranja Zoran Antic

Evakuisana je jedna porodica iz Vranjske Banje, a jedno lice lakše je povređeno. Prema preliminarnim podacima poplavljeno je preko 160 hektara poljoprivrednog zemljišta.

U prekidu je putni pravac Rataje - Crni lug i prilazni put prema Ribincu, zbog čega je naloženo nadležnim preduzećima  da ih osposobe za saobraćaj.

Takođe, izdate su naredbe Vodovodu i Direkciji za izgradnju da u naredna 72 sata saniraju najfrekventnije saobraćajnice u gradu i Vranjskoj Banji.

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je formiran tim koji će u nedelju obići sva rečna korita, a Zavodu za javno zdravlje i Vatrogasno-spasilačkoj jedinici naloženo je da izvrše kontrolu na svim kritičnim tačkama.

Gradski štab zabranio je i upotrebu vode za piće iz privatnih vodovoda.

- Uspeli smo da spasimo most kod Ćukovca i za razliku od meštana iz Ribinca i nekih drugih mesta, ovde su se pojedinci bavili sitinim politikanstvom, što je nedopustivo.

U prethodnom periodu preduzeli smo sve mere koje su bile u našoj ingerenciji, a da to nismo učinili posledice bi bile još veće.

Vranje i okolinu zadesile su nezapamćene poplave i ovo je borba za spas – kaže gradonačelnik Vranja i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Antić.

On je dodao da je Štab u pripravnosti 24 sata, a telefon 1985 na raspolaganju je građanima koji imaju bilo kakav problem sa vodom.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: