Gradska pekara ide u stečaj

Lokalne vesti - Utorak 20.01.2015 - 11:32

Fabrika hleba i mleka iz Vranja, poznatija kao Gradska pekara, od srede će biti u stečaju.

Pekara je nekada pravila najbolji hleb u gradu Pekara je nekada pravila najbolji hleb u gradu

Predstavnici Direkcije za upravljenje oduzetom imovinom, po rečima Vlastimira Mihajlovića iz sindikata „Nezavisnost“ u ovom preduzeću, dolaze u sredu u Vranje kada će zaposlenima i zvanično saopštiti ovu odluku.

- Javio se Slobodan Stekić, koji je privremeno ovlašćen da predstavlja Direkciju, da ga danas mi radnici ne čekamo u fabrici, jer će doći sutra. Tada ćemo imati i konačan sastanak, a i rastanak.

Sutra će zvanično proglasiti stečaj, poručio nam je on. Kako je najavio, trebalo bi da bez posla  ostane oko 50 odsto zaposlenih, a ostali ukoliko prihvate  da rade, odlaze u radni stečaj - kaže Mihajlović.

Stakiću je ponuđeno da postane novi direktor Gradske pekare i na toj funkciji zameni Danijelu Stanković, dosadašnju direktorku, koja je podnela ostavku.

Fabrika hleba i mleka ima 95 zaposlenih. Svakom od njih duguje se po najmanje 300.000 dinara, a poslednjih 10 meseci zaposleni nisu primili ni jednu zaradu.

Direkcija je pre 17 meseci oduzela Pekaru od Milorada Stojmenovića.

Država sumnja da je on bio samo fiktivni vlasnik, a da je firma kupljena novcem Bobana Stoiljkovića Đure, koji je hapšen i procesuiran kao pripadnik grupe oko Darka Šarića.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: