Gradska uprava udomila radnike Direkcije

Lokalne vesti - Sreda 07.12.2016 - 14:01

Gradsko veće grada Vranja usvojilo je Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta Gradske uprave, kojim je ozvaničeno preuzimanje radnika likvidirane Direkcije za izgradnju.

Ne menja se maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru; FOTO: D. Ristić/OK Radio Ne menja se maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Pravilnik je sastavljen u skladu sa Pravilnikom o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Prema usvojenoj sistematizaciji, ukupan broj radnih mesta je 263, u koje su uračunati i radnici Direkcije za izgradnju, koje preuzima Gradska uprava, rekla je portparol Gradskog veća Zorica Jović.

Zamenik gradonačelnika Igor Andonov kaže za OK Radio da će pod okrilje Gradske uprave preći 15 radnika likvidirane Direkcije za izgradnju.

- Postojećem broju radnika Gradske uprave će se samo dodati broj radnika koji se preuzima iz Direkcije i neće biti više preuzimanja iz drugih javnih preduzećakazala je gradska većnica.

Većnici su usvojili i Pravilnik o sistematizaciji u Opštinskoj upravnoj jedinici Gradske opštine Vranjska Banja.

Na sednici su date i saglasnosti na izmene statuta “Novog doma”, “Komrada” i Zavoda za urbanizam.

"Komrad" je dobio uslovnu saglasnost, što znači da statut mora da bude dorađen i prosleđen na razmatranje i usvajanje Skupštini grada.

Većnici su podržali inicijativu da formiranje Regionalnog centra za urbanizam, budući da je sadašnji Zavod za urbanizam jedini u okrugu koji se bavi poslovima urbanističkog planiranja i projektovanja od javnog interesa.

Usvojeni su i Pravilnici o radu i sistematizaciji novoformiranog “Parking servisa”, prema kojima ovo preduzeće ima 40 radnika.

Gradsko veće je usvojilo i dopunu Lokalnog antikorupcijskog plana, što je uslov za njegovu implementaciju i formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF).
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: