Gradski arhitekta MARKOVIĆKA ili PROTIĆ?

Lokalne vesti - Utorak 18.07.2017 - 10:42

Rok za donošenje odluke Komisije za izbor glavnog urbaniste ističe 28. jula, potvrdio je Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave Vranje.

Bitka za mesto glavnog gradskog arhitekte FOTO OK Radio Bitka za mesto glavnog gradskog arhitekte FOTO OK Radio

Aritonović podseća da je konkurs za izbor glavnog urbaniste bio raspisan, a da je rok za podnošenje prijava istekao krajem juna.

- Nakon donošenja odluke od strane komisije, ona će dostaviti predlog Skupštini grada Vranja, koja će na narednoj sednici doneti odluku o izboru glavnog urbaniste.

Prema mom saznanju na konkurs su se prijavila dva kandidata, a o tome koji su kandidati izveštaj će dati komisija nakon razmatranja prijava
- kaže Aritonović.

Pre godinu dana za prvog glavnog gradskog urbanistu izabrana je Dušica Petrović, diplomirani inženjer arhitekture.

Ona je nakon dva meseca na ovoj funkciji podnela ostavku.

Na njeno mesto bi, prema ranijim informacijama, nakon potrebne procedure, trebalo da bude imenovana Jelena Marković, koju je za ovu funkciju predložila Jedinstvena Srbija.

Ipak, prema informacijama OK Radija, u prvi plan ovih dana naglo izbija Miodrag Protić, aktuelni direktor Zavoda za urbanizam.

On bi, ako bude glavni gradski arhitekta, bio u sukobu interesa, pa bi morao da bira jednu od narečene dve funkcije.

Ono što je sigurno, o ovom imenovanju nije raspravljala Mandatno imunitetska komisija, što znači da skupština zakazana za sredu, 19. julla, o ovom pitanju neće ni raspravljati.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: