GRADSKO VEĆE: 2,5 miliona za 42 projekta iz KULTURE

Lokalne vesti - Četvrtak 06.04.2017 - 12:56

Gradsko Veće Vranja odobrilo je finansijska sredstva za inplementiranje 42 projekta, od ukupno 88, koliko ih je pristiglo na konkurs iz oblasti kulture, za koje je budžetom predviđeno 2,5 miliona dinara.

Gradsko veće odobrilo još konkursa FOTO OK Radio Gradsko veće odobrilo još konkursa FOTO OK Radio

Prema navodima Zorice Jović, portparola GV, dodatnih milion dinara odobreno je i za realizaciju „Borine nedelje“.
- Najskuplji projekt stajaće 200.000, a najjeftiniji 20.000 dinara.

Projekti se odnose na izvorno narodno stvaralaštvo i zaštitu kulturne baštine, i tu je odobreno devet projekata, zatim na oblast književnog stvaralaštva i izdavačku delatnost, i tu je odobren 21 projekat.

Za muzičkoscensko i pozorišno stvaralaštvo odobreno je pet projekata, iz oblasti vizuelnog stvaralaštva, filma i multimedijalnih projekata, prošla su četri projekta, dok su za muzičko stvaralaštvo i izvođačku delatnost odobrena tri projekta - kaže Popovićeva.

Formiran je i Organizacioni odbor 37. „Borinih pozorišnih dana“ na čijem je čelu Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.

Takođe, GV je usvojilo odluku o raspisivanju konkursa za finansiranje projekata iz oblasti ekologije.

 Za ove namene iz budžeta je opredeljeno milion dinara.

Konkurs će biti raspisan za nedelju dana, a planirano je da prilikom odobravanja sredstava ni jedan projekat ne bi trebalo da dobije više od 100.000 dinara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: