GRADSKO VEĆE: 90 zahteva za odštetu od napuštenih pasa

Lokalne vesti - Sreda 20.07.2016 - 14:09

Na sednici Gradskog veća grada Vranja doneta je odluka o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine, kao i odluke o finansiranju odlaska sportista na takmičenja.

Članovi Gradskog veća pred novinarima FOTO D. Ristić/OK Radio Članovi Gradskog veća pred novinarima FOTO D. Ristić/OK Radio

Veće je obrazovalo i Komisiju za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda napuštenih pasa.

- Komisija za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine je zasedala 18. i 19. jula i rezultati konkursa koji je raspisan 14. aprila će biti objavljeni na zvaničnom gradskom sajtu – najavila je portparol Gradskog veća Zorica Jović.

Većnici su doneli rešenje o formiranju komisije za utvrđivanje naknade štete nastale usled ujeda napuštenih pasa na teritoriji grada Vranja.

Komisijom će predsedavati gradska većnica za pitanja ekologije Marina Đorđević, zamenik je Aleksandar Janjić, većnik za poljoprivredu, a sekretar Tanja Spasić, načelnica službe Gradskog veća.

Članovi su dr Bogdan Manasijević, hirurg, Slavica Stanković, neuropsihijatar, Nela Cvetković, predstavnik „Komrada“ i Boban Antanasijević, načelnik Sekreterijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine.

Prvo zasedanje komisije očekuje se u toku naredne nedelje, najavljuje predsednica komisije Marina Đorđević.

- Kako komisija nije zasedala od 25. decembra prošle godine, imamo oko 90 zahteva koji čekaju razmatranje – iznosi Đorđević.

Gradsko veće je donelo i odluku da se raspiše javni konkurs za finansiranje Sportskog saveza grada Vranja za period od 1. jula do 30. septembra 2016. godine.

Većnici su odobrili dodeljivanje 100.000 dinara za potrebe prevoza 21 člana ansambla Pozorišta „Bora Stanković“ na festival u Trebinje, gde će 25. jula biti odigrati predstava „Vođa“.

Odobren je i prevoz sa vozačem rolerašima Ski kluba „Besna Kobila“ za odlazak na takmičenje u Italiju.

Za odlazak na još jedno sportsko takmičenje Gradsko veće je odobrilo iznos od 25.000 dinara Milanu i Sunčici Savić.

Većnici su doneli i zaključak kojim se obavezuju Služba za javne nabavke i predsednici Mesnih zajednica da u roku od tri dana podnesu izveštaje o svim preuzetim obavezama i radovima koji su u toku na teritoriji grada Vranja.

Gradsko veće je odlučilo i da Turističkoj organizaciji Vranja dodeli na korišćenje Sat kulu u Vranjskoj Banji, umesto kioska koji je ova ustanova koristila do sada.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: