GUČA: Tri trijumfa mladih južnjaka

Lokalne vesti - Petak 12.08.2016 - 11:32

Vranje - Trojica mladih trubača sa juga Srbije osvojilo je nagrade u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji tokom prve večeri 56. sabora trubača u Guči.

Kristijan Trajković prvi sa leva FOTO FB  Kristijan Trajković prvi sa leva FOTO FB

U omladinskoj konkurenciji, titulu najboljeg trubača sabora poneo je Kristijan Trajković iz orkestra Kristijana Trajkovića iz Zagužanja, dok je najbolji bio orkestar Danijela Lazarevića iz Stubla.

Među najmlađim muzičarima, u pionirskoj konkurenciji, najbolji trubač je bio Nikola Krstić iz orkestra Nikole Krstića iz Zagužanja.

Kao i prethodnih godina, dnevni listovi "Blic" i "Alo" najbolje trubače nagradili su muzičkim instrumentima, trubom i bubnjem.

Takmičenje mladih orkestara, koje je održano na pozornici Doma za kulturu u Guči, predstavlja uvertiru za najvažnija takmičenja, koja se održavaju u petak i subotu.

Između ostalih, po prvi put se održava takmičenje majstora trube za titulu šampiona Guče, na kojem će se nadmetati petorica majstora sa juga Srbije.

Ovogodišnji, 56. sabor trubača u Guči otvorio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ovogodišnji domaćin Sabora.


U revijalnom delu su nastupili Ceca Ražnatović i “Riblja čorba”.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: