GUMOPLASTIKA: Radnici ne odustaju od štrajka!

Lokalne vesti - Petak 12.06.2015 - 11:43

Već više od nedelju dana u pogonu „Gumoplastike“ u selu Klenike kod Vranja na snazi je totalna obustava rada.

radnici ne odustaju od strajka do ispunjenja zahteva FOTO: A. Stojkovic radnici ne odustaju od strajka do ispunjenja zahteva FOTO: A. Stojkovic

U četvrtak 4. juna radnici pogona su ugasili mašine i traže smenu direktora, sprovođenje socijalnog programa i isplatu zaostalih zarada, putnih troškova i toplih obroka.

– Štrajk još uvek traje i trajaće dok probleme ne rešimo.

Direktor je pokušao da nagovori radnike da obustave štrajk, ali nije uspeo. Tražimo njegovu smenu, a onda možemo da razgovaramo o daljem radu pogona „Gumoplastike“ u selu Klenike.

Obratili smo se Koordinacionom telu, lokalnoj samoupravi u Bujanovcu i Skupštini preduzeća, ali ni od koga odgovor nije stigao.

Firmu je posetila inspekcija rada, ali se ništa nije promenilo – kaže predstavnik štrajkačkog odbora u „Gumoplastici“ Slavoljub Ristić.

Direktor „Gumoplastike“ Nenad Ristić nedavno je izjavio da je štrajk protivzakonit, ali je inspekcija rada prilikom posete saopštila da se zakonitost utvrđuje isključivo pred nadležnim sudovima, te da rukovodstvo firme može da tuži radnike, ali ne i da ih otpušta, kako je Ristić zapretio radnicima.

Štrajkači najavljuju totalnu obustavu rada do ispunjenja sva tri zahteva.

Kako kažu, za utorak je zakazana Skupština preduzeća posle koje će se znati dalji status proizvodnje u selu Klenike.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: