Gužva u ZC: Preventivno pregledano 738 PACIJENATA

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.11.2017 - 09:57

U akciji besplatnih preventivnih pregleda, u Zdravstvenom centru (ZC) u Vranju u nedelju je pregledano 738 pacijenata.

Služba radiologije i Laboratorija Opšte bolnice FOTO: D. Ristić/OK Radio Služba radiologije i Laboratorija Opšte bolnice FOTO: D. Ristić/OK Radio

U periodu od 8 do 16 časova, medicinsko osoblje vranjskog Zdravstvenog centra obavilo je 37 mamografskih pregleda žena starijih od 40 godina, kojima se vrši rano otkrivanje kancerogenih promena na dojkama.

Izvršeno je i 236 ultrazvučnih pregleda gornjeg abdomena (stomaka), kao i 465 laboratorijskih analiza hormona štitne žlezde.

- U akciji preventivnih pregleda učestvovalo ukupno 27 zdravstvenih radnika, i to pet timova iz Službe radiologije i tri medicinska tima Laboratorije Opšte bolnice i Doma zdravlja, kao i generalni direktor ZC, upravnice Bolnice i Doma zdravlja sa glavnim sestrama – saopštili su iz ZC Vranje.

Za akciju besplatnih preventivnih pregleda je vladalo veliko interesovanje, budući da u njoj mogu da budu pregledani i pacijenti koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Zbog ograničenih kapaciteta, svi zainteresovani nisu mogli da budu pregledani, pa će deo prijavljenih pacijenata dobiti naknadne termine.

Direktor ZC Vranje, Dragan Veličković, ukazuje da se preventiva zdravlja ne obavlja za jedan dan.

- Prevencija se ne sprovodi samo jedan dan u mesecu kada je akcija, već bi trebalo da se na tome radi 365 dana u godini.

Naše službe su pacijentima na raspolaganju svaki dan i pozivam sve da se jave našim lekarima kako bi obavili željene preglede
– kaže Veličković.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: