GV: Kasni se sa planovima za 2017.

Lokalne vesti - Četvrtak 04.08.2016 - 14:08

Na 8. sednici Gradskog Veća Vranja naloženo je preduzećima i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta grada da pripreme finansijske planove za narednu godinu, saopštila je Zorica Jović, portparolka Veća.

Jović, portparol Gradskog veća FOTO S. Tasić/OK Radio Jović, portparol Gradskog veća FOTO S. Tasić/OK Radio

Prema njenim rečima,  priprema finansijskih planova mora da bude intenzivna, kako bi se ispoštovali zakonski rokovi koji ističu 1. septembra.

- Razmatrali smo i predlog o sanaciji korita Vranjske reke, u okviru koga će nadležne službe prikupiti informacije na terenu, i u roku od tri dana izvestiti Gradsko Veće.

Naloženo je i da „Komrad“ ukloni otpad  sa poljoprivrednih površina koji je nastao nakon izlivanja Vranjske reke u naselju Palestina
- kaže Jovićeva.

Gradsko veće je još pozvalo i nadležne da preduzmu mere u vezi zaštite od krupnih insekata i glodara, a po prijavi građana.

Podržana je i inicijativa Komesarijata za izbegla i interno raseljena lica za pomoć socijalno ugroženih porodica ovih društvenih grupa, i u tom smislu  naloženo je da se dostave spiskovi kako bi 30 porodica ostvarilo pravo na pomoć od 15.000 dinara.

Predloženo je i da ZC Vranje, u okviru svoje organizacije rada sagleda potrebe žitelja Rataja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: