GV: Zdravlje ljudi nije ugroženo, štetu da plati BANKOVIĆ

Lokalne vesti - Subota 07.11.2015 - 10:10

Povodom nalaza Instituta ,,Vinča“ o korišćenju opaltola prilikom prve faze izgradnje Pozorišta u Vranju u petak uveče je održana vanredna sednica Gradskog veća, uz prisustvo članova Odbora za izgradnju teatra i Saveta za javnu bezbednost.

Radnici u Pozorištu: Šta je sve rađeno? Radnici u Pozorištu: Šta je sve rađeno?

Na ovom sastanku doneto je šest zaključaka, od kojih osnovni kaže da nalazi Instituta ,,Vinča“ pokazuju da kontaminnacija Pozorišta ne ppredstavlja opasnost po spoljnu bezbednost i zdravlje građana.

  - Na otklanjanju posledica zagađenja isključivo će biti angažovani stručnjaci Insituta ,,Vinča“ , koji će i vršiti nadzor, do potpune eliminacije štetnih materija.

- Preduzeće ,,Banković“ u obavezi  je da snosi sve novonastale troškove usled upotrebe oplatola, na šta ga obavezuje i  Ugovor o izvođenju radova, kao i penale  zbog nepoštovanja rokova za uvođenje u posao drugih izvođača.

U slučaju neprihvatanja obaveze plaćanja troškova biće aktivirane bankarske garancije preduzeću ,,Banković“  u zakonskom roku - kaže se u saopštenju posle saastnka Veća.

Veće je naložilo ,,Vodovodu“ da u subotu zatvori sve ulaze u Pozorište, kako bi bilo sprečeno neovlašćeno ulaženje u prostorije.

 Veće e obavezalo i gradskog Pravobranioca da protiv GP ,,Branković“ pokrene postupak pred nadležnim pravosudnim organima ukoliko ne ispoštuje ugovorne obaveze i rokove.

Gradsko veće konstatovalo je da je osim velike materijalne štete, gradu i građanima Vranja pričinjena i neprocenjiva nematerijalna šteta zbog čega lokalna samouprava neće odustati od svih aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti  i primeni sankcija.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: