HAN: Krenula klizišta

Lokalne vesti - Nedelja 25.01.2015 - 08:46

Vranje - Nakon obilnih padavina koje su u petak zadesile Pčinjski okrug, u Vladičinom Hanu su proradila i klizišta.

Kalimanka odnella dvorište: Vladičin Han Kalimanka odnella dvorište: Vladičin Han

U naselju Poljana, reka Kalimanka je delom poplavila, a delom odnela nekoliko romskih kuća. dok onima koje su izbegle plavni talas, sada prete klizišta.

Njihovi stanovnici, njih 26, smešteni su u sali O.Š. „Branko Radičević“.

Njima se u subotu priključilo još nekoliko ljudi iz sela Lepenica i Džepa, pa ih je sada ukupno 31 u kolektivnom smeštaju, od čega 16 dece, a među njima i beba od 13 meseci.

Po rečima doktorke Bojane Stojanović, preko Crvenog krsta ovim ljudima stigli su kreveti, odeća i obuća.

- Oni su noć proveli ovde, obezbeđeni su im ćebad i kuvani obroci iz narodne kuhinje, a obilaze ih i ekipe hitne pomoći.

Mi trenutno brinemo o njima, i trudimo se da im olakšamo situaciju koliko je to god moguće - kaže Bojana.  

Tanja Nikolić je u iz Lepenice evakuisana sa petoro dece. Kaže da je bilo strašno i da joj je pod vodom  čiitava kuća i dvorište.

- Odjednom je naišla voda. Sve je poplavljeno. Opkoljeni smo bili vodom. Nije bilo mesta nigde da se prođe. Deca su vrištala. Ne znam kako ćemo dalje. Ništa nismo uspeli da spasimo – priseća se Tanja.

Rajna Novković je iz naselja Poljana. Ona je asmatičar i srčani bolesnik. Sve ono što su ona i njena porodica godinama sticali, reka Kalimanka je uništila za samo nekoliko sekundi.

- Reka je grunula odjedanput. Bili smo do pojasa u vodi. Jedva smo uspeli da se spasimo. Komšije nisu uspele da priđu do naše kuće, ali smo uspeli nekeko da se popneme uz brdo.

Sve smo izgubili. Kad se setim, koliko sam godina nadničila po Banatu, ne bi li se skućili, i sad smo opet bez igde ičega – kazuje Rajna.

U Vladičinom Hanu na snazi je vanredna situacija, a nivo Južne Morave, Vrle i ostalih reka u opadanju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: