HANSKA DIREKCIJA: Imamo još dosta posla

U fokusu - Ponedeljak 26.09.2016 - 22:57

Vranje - „Direkcija za građevinsko zemljište i puteve“ opštine Vladičin Han od početka godine realizovala je nekoliko infrastrukturalnih projekata od velikog značaja za svakodnevni život meštana kako u gradskom naselju, tako i u seoskim sredinama.

Mladenović: Imamo plan kako dalje FOTO Han Info Mladenović: Imamo plan kako dalje FOTO Han Info

Prema najavama iz  ove firme, do kraja ove kalendarske godine biće realizovano još nekoliko investicija.

Direktor „Direkcije“ Časlav Mladenović kaže da se od naredne godine ovo preduzeće neće više  finansirati kao do sada, direktno iz budžeta opštine, i da mu predstoji reorganizacija, što je isto slučaj i sa ostalim gradskim i opštinskim direkcijama u Srbiji.

Koji su najznačajniji projekti koje je Direkcija ove godine realizovala kada je reč o putnim pravcima?

- Najvažnija investicija bila je za presvlačenje asfaltnih puteva u selima. U Žitorađu je odrađeno negde oko 3,5 kilometra tih puteva. Vrednost  investicije je negde oko 14,5 miliona dinara sa PDV- om.

Zatim je rađeno isto to u Prekodolcu u dužini od 600 metara, pa u Polomu od oko 700 metara.

Radili smo još u nekim seoskim mesnim zajednicama, ali ovo su ravničarska prigradska sela, gde u Polomu recimo, nije postavljan novi asfalt skoro 30 godina.

Na teritoriji opštine Vladičin Han ostala je da se uradi poslednja neizgrađena deonica južnog kraka Koridora 10, na kojoj su radovi u punom jeku. Kakva je uloga „Direkcije“ u ovom kapitalnom projektu od međunarodnog značaja?

- Mi smo direktno u kontaktu sa „Koridorima Srbije“. U saradnji sa njima, u mesnim zajednicama, kroz koje je prošao i već je kompletno završen autoput Koridora 10, uspeli smo da asfaltiramo seoske puteve.

Tu prvenstveno mislim na Polom, Dekutince, Gramađe i Vrbovo.

Asfaltirano  je o trošku „Koridora Srbije“ preko tri kilometra seoskih puteva u ovim mesnim zajednicama kroz koje prolazi autoput, i gde je bilio potrebno nakon njegove izgradnje urediti prethodno uništene puteve lokalnje seoske  ili izgraditi nove.

Na osnovu korišćenja tih deonica od strene „Koridora Srbije“, mi smo insistirali  da oni to asfaltiraju nakon izvedenih radova, i uspeli smo nekako u tome.
 
Koridor se još uvek gradi, hoće li biti slične prakse i u ostalim mesnim zajednicama od Poloma do Caričine Doline?

- Naravno, mi insistiramo na tome, imamo još deonicu od Poloma do Kržinca, pa ćemo videti još šta ćemo uspeti da uradimo, šta je najsvrsishodnije da se radi.

Nadam se da će biti isto kao i sa prethodna četiri sela kroz koje je prošao Koridor, da će se asfaltirati lokalni putevi u preostalom delu Polom akroz koji autoput još nije završen, delu Prekodolca i Kržincu.

Na toj deonici se upravo gradi i petlja za Vladičin Han, radi li „Direkcija“ nešto na tom projektu?

- Čekamo da se završe radovi na izgradnji petlje, pa ćemo i tu videti šta ćemo dalje i šta je najsvrsishodnije da se u tom delu uradi.

Građevinska sezona još uvek traje, koliki je budžet „Direkcije“ bio za ovu godinu, i šta je od toga realizovano?

 

- Budžet za „Direkciju“ nije mali i iznosi oko 110 miliona dinara, ali videćemo kolika će biti realizacija do kraja godine. Okvirno gledano, realizovali smo oko 60 odsto planiranog.

Do kraja godine imamo neke veće investicije koje slede. Radi se o asvaltiranju puta za Gornje Jabukovo u dužini od oko 2,5 kilometra.

To je veća investicija, čija je vrednost oko 30 miliona dinara, a ima i još nekoliko manjih.
Kakvi su planovi za narednu godinu?


- Planove za narednu godinu mi nećemo da pravimo, jer će na osnovu odluke Ministarstva finansija i Uredbe Vlade direkcije u celoj zemlji biti ugašene, tačnije da se izvrši transformacija i reogranizacija.

One ne mogu više da budu budžetirane kao do sada. Sve to ne bi trebalo da se odrazi na realizaciju projekata, jer će opština imati odeljenje koje će se baviti tim poslovim.

Šta je urađeno na sređivanju gradskog naselja u Vladičinom Hanu?

- Dosta je urađeno, urađeni su trotoari od  zgrade nekadašnjeg „Žitoprometa“ pa do „Nektara“ u glavnoj ulici, u ulici Nikole Tesle od Benziske pumpe do zgrde NSZ  su takođe sređeni trotoari.
 
Zatim, plato kod zgrade u ulici Nikole Tesle i Moše Pijade.

Šta će biti sa zemljom koja je dovežena nakon gradnje Koridora 10, a koja je skladištena kod stadiona na Sportskom centru?

- Na predlog Veća, a pošto je obaveza po odluci Vlade obaveza opštine bila da locira zemlju nakon iskopavanja za autoput, ogromna je količina zemlje bila u pitanju.

Vrlo brzo će se i to srediti, da se ta količina zemlje rasformira, da se deo prema magistralnom putu poravna i oplemeni.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane opštine Vladičin Han u okviru medijskog projekta. Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav opštine Vladičin Han.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: