HAOS NA VLASINI: Desant 100 policajaca (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 19.11.2014 - 09:34

Vranje - Radnici preduzeća “Zastava–PES” iz Surdulice u utorak su protesnim okupljanjem ispred odmarališta na Vlasini pokušali da spreče useljenje novog vlasnika u taj objekat.

Policija interveniše ispred odmarališta Policija interveniše ispred odmarališta

Oni tvrde da se pred Privrednim sudom u Leskovcu još uvek vodi spor za utvrđivanje prava svojine nad pomenutim odmaralištem.

Sud je kako se saznaje doneo privremenu meru da se do okončanja spora preduzeće “Južna Morava”, koje je kupilo odmaralište, useli u objekat.

Privremena mera sprovodi se uz asistenciju policije.

Kako saznaje OK Radio u toku izvršenja intervenisalo je 84 policajca u uniformi, u prisustvu načelnika policijskih stanica u Surdulici i Bosilegradu.  

- Policija nam je onemogućila ulaz u posed, stajali smo ispred kapije. Od 142 radnika u protestu je bilo 40, jer je policija radnike zaustavljala  na putu od Surdulice prema Vlasini.

Novi vlasnik je ušao u posed, obili su vrata na objektu. Mi nismo uspeli ništa da iznesemo od našeg inventara iz objekta.

Rečeno nam je da će on ostati u objektu do okončanja spora. Rekli su nam da će ga iseliti ako se spor okonča u našu korist pošto je ovo privremena mera – objašnjava Violeta Đorđević, predsednica sindikata Nezavisnost u “Zastavi PES”.

I dok radnici tvrde da je potpuno nejasno po kom osnovu je sudija donela takvu odluku o useljenju u objekat, u Privrednom sudu u Leskovcu objašnjavaju da je rešenje doneto, da je dato pravo žalbe i da je ono iskorišćeno.

Privredni Apelacioni sud je odlučio da protiv tog rešenja ne postoji žalba i ono je postalo pravosnažno i izvršno.

- Izvršni sudija je doneo rešenje, rešenje se izvršava na licu mesta, a kada ima problema traži se asistencija policije – objašnjava Zoran Simić,  portparol Privrednog  suda u Leskovcu.

Radnici tvrde da je  objekat i plac na Vlasini kupio Srba Džikić, vlasnik preduzeća “Južna Morava” iz Vranja, te da niko u “Zastavi” nije bio obavešten o prodaji odmarališta.

- Mi smo bili privatna firma, kupila nas je firma „RS junajted grup“, radi se rusko-srpskom partnerstvu, a suvlasnik firme je bio Andrej Dimitrijević. Međutim, Agencija za privatizaciju raskinula je tu prodaju.

No, zbog nekih njegovih dugovanja prema trećem licu, firmi “Invest biro” iz Beograda, Dimitrijeviću je uzeto odmaralište, za namirenje duga, i sud ga je oglasio za prodaju.

Problem je što se priča dešava u 2013., kada je Agencija već raskinula ugovor o prodaji “Zastave”, pa Dimitrijević nije bio vlaasnik imovine koja se prodaje kao njegova.

Kako saznajemo Srba Džikić je objekat odmarališta i plac od dva hektara kupio za 40.000 evra!

Sada, ročište za utvrđivanje prava svojine zakazano je u Privrednom sudu u Leskovcu za 25. novembar , a Džikić, uz obilatu pomoć policije, pokušava da se useli 18. novembra u objekat - objašnjava  Đorđevićeva.

Portparol Privrednog suda u Leskovcu objašnjava da je privremena mera doneta u septembru i da je tada data žalba Višem sudu.

-Viši sud je odlučio da je rešenje pravosnažno, a većem je predsedavao predsednik Privrednog Apelacionog suda Miroslav Nikolić.

Odbačena je žalba i to rešenje je pravosnažno i tu niko ne može da menja pravosnažno rešenje.

Naša je obaveza da izvršavamo sudske odluke. Ovo je sudska odluka koja je prošla i drugi stepen – kaže Simić.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: