Hapšenje zbog utaje poreza

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.08.2014 - 14:59

Policija u Vranju privela je N.S. (57) i S.A. (29) iz Bosilegrada zbog zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza.

Uhapšeni Bosilegrašani zbog 2,5 miliona Uhapšeni Bosilegrašani zbog 2,5 miliona

Kako je saopšteno, službenici Policijske uprave u Vranju po odobrenju v.d. tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu doneli su rešenje o zadržavanju ovo dvoje sa područja opštine Bosilegrad, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i i poreska utaja.

- Sumnja se da je S.A. u svojstvu direktora preduzeća DOO ''Kodal'', iz Bosilegrada, u periodu od 2011. do 2014. godine, građanima Bosilegrada naplaćivala usluge kablovske televizije i interneta, za koje su izdavane priznanice.

Tako dobijeni novac nije uplaćivala na tekući račun DOO ''Kodal'', već je u gotovom, odnosno na ruke, predavala vlasniku preduzeća, N.S. u ukupnom iznosu oko 10 miliona dinara.

Na taj način je izbegnuto plaćanje PDV-a i drugih poreskih obaveza na štetu budžeta Srbije u ukupnom iznosu oko 2,5 miliona dinara – kaže portparol PU Vranje Dragan Stamenković.

Sudija za prethodni postupak Sudske jedinice u Vladičinom Hanu osumnjičenima je odredio pritvor do 30 dana.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: