HAVARIJA: NIJE SVEJEDNO živeti ispod čađi i dima

Lokalne vesti - Sreda 29.11.2017 - 11:42

Vranje - Iz dimnjaka kotlarnica fabrike “Nektar” Bačka Palanka u Vladičinom Hanu za vikend je izlazio veoma gust i crn dim, neprijatnog mirisa, pa žitelji naselja Rosulja i Kula opet negoduju zbog ovakve situacije.

Naime, nakon ranijih peticija da se nešto uradi po ovom pitanju, “Nektar” je letos zamenio gorionike na dimnjaku, uz tvrdnju direktora Milovana Rankovića, da  zagađenja nće biti i da se čestice dima koje iz njega izlaze nalaze u dozvoljenim količinama.
 
Međutim, slike koje se viđaju poslednjih dana, navode na pomisao meštane da “Nektar” ipak nije učinio dovoljno kako bi smanjio emisiju štetnih čestica i gaosva u okolinu.

Miloš Spasić, jedan od žitelja Hana koji živi u neposrednoj blizini “Nektara”, kaže da sa komšijama godinama apeluje na “Nektar” i nadležne institucije, da ova fabrika smanji emisiju čađi i buke.

- Niko od nadležnih službi  ne želi da interveniše iako sam sakupio preko 1.000 potpisa građana Vladičinog Hana.

Baš u tekstu OK Radija “NEKTAR: Kad ima peticije - NIJE SVEJEDNO”, povodom ovog problema, direktor fabike je tvrdio da je problem rešen, a  fotografije i video zapisi koje posedujem pokazuju da nije tako
- kaže Spasić.

Milovan Ranković, direktor pogona „Nektara“ u Vladičinom Hanu, pojašnjava da  se za vikend desio kvar na jednom od gorionika, te je došlo do ispuštanja gustog crnog dima u vazduh.

- To je kratko trajalo, bio je neki kvar na gorioniku, morali smo da čekamo servisera da dođe iz Niša i da otkloni kvar.

Trajalo je to nekoliko sati, ali je sad sve u redu i građani mogu da budu mirni
- uverava Ranković.

Nakon peticije građana i inicijative da nadležni učine nešto kako bi se smanjila čađ u vazduhu koja je dolazila iz dimnjaka „Nektara“, ovo preduzeće učinilo je letos prve korake da reši problem.


Investicija u nove gorionike koštala je “Nektar” 100.000 evra.

“Nektar” iz Bačke Palanke je inače jedan od vodećih proizvođača sokova u regionu, a njegova fabrika voćnih koncetrata u Vladičinom Hanu najveća je u jugoistočnoj Evropi.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: