Help finansira vranjske zatvorenike

Lokalne vesti - Četvrtak 19.02.2015 - 11:51

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i regionalni koordinator Help-a Klaus Mok potpisali su ugovor kojim će zatvorenicima biti finansirano pokretanje biznisa po izlasku iz zatvora.

Klaus Mok i Zoran Antic na potpisivanju ugovora Klaus Mok i Zoran Antic na potpisivanju ugovora

Projekat “Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji” finansiraju Vlada Nemačke, Grad Vranje i Okružni zatvor.

Iz Vranja 10 osuđenika dobiće opremu u vrednosti od po 2.400 evra za započinjanje sopstvenog posla, a još 30 će pohadjati odgovarajuću obuku, kako bi se što pre integrisali u društvo.

Planirano je i otvaranje pekarske radionice u Okružnom zatvoru u Vranju koja će dobiti opremu vrednosti 30.000 evra.

Vrednost celog projekta iznosi 65.625 evra, a lokalna samouprava izdvaja 15.000.

- Help je naš strateški partner i u poslednjih sedam godina realizovali smo brojne projekte i uspeli da otvorimo stotinak radnih mesta- rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Regionalni koordinator Help-a Klaus Mok govorio je o uspešnoj saradnji sa Vranjem napominjući da je ova organizacija u poslednjih desetak godina realizovala u Srbiji preko 50 projekata vrednosti 1,6 miliona evra.

Ovaj projekat sprovodiće se i u Nišu. Opremu će dobiti zatvorenici koji ove godine izlaze iz zatvora, a kako je rečeno na konferenciji za novinare, pomoć neće dobiti osuđenici koji su u zatvoru zbog najtežih krivičnih dela.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: