HIGIJENSKI nabavlja NOVA VOZILA

Lokalne vesti - Petak 30.12.2016 - 09:39

Sumirajući rezultate na kraju poslovne 2016. godine, Zavod za javno zdravlje Vranje (ZZJZ) u svom saopštenju ocenjuje da je kriza u poslovanju i radu ove zdravstvene ustanove u potpunosti sanirana i prevaziđena.

ZZJZ na putu oporavka FOTO D. Ristić/OK Radio ZZJZ na putu oporavka FOTO D. Ristić/OK Radio

Preduzetim merama štednje, sprečavanjem svih vidova zatečenog nenamenskog trošenja, ali i merama za značajno povećanje tekućih prihoda, rukovodstvo ZZJZ Vranje je u potpunosti izmirilo sve zatečene obaveze prema zaposlenima, normalizovalo isplatu zarada i stvorilo uslove za novi razvojni koncept ove zdravstvene ustanove, kažu u Zavodu.

- Podsećamo da je na početku 2015. godine, od strane sadašnjeg rukovodstva zatečeno potpuno rasulo u organizaciji rada i poslovanja ustanove, koje je ugrožavalo javno zdravlje stanovništva, pružanje zdravstvene zaštite pacijentima i kršilo njihova osnovna prava.

Strpljivim radom obnovljena je akreditacija za veliki broj laboratorijskih ispitivanja, posebno u kontroli hrane i time se obezbedio adekvatan pristup na tržištu ovih usluga
– kažu iz Zavoda.

U ovoj ustanovi ističu da su poboljšane usluga mikrobiološke dijagnostike na celoj teritoriji Pčinjskog okruga jer je obnovljen rad jedinica za prijem laboratorijskog materijala u svim opštinama.

- Ujedno je i znatno proširen dijapazon ovih usluga, uz obezbeđeno redovno snabdevanje reagensima i laboratorijskim materijalom usled uspostavljenih partnerskih odnosa sa dobavljačima, što je čekanje na pojedine vrste analiza svelo na minimum – navode u Zavodu.

Usled dobrih rezultata u ovoj godini, ZZJZ je u mogućnosti i da ulaže u budućnost, kažu u ovoj firmi.

- Kao rezultat svih navedenih preduzetih mera, nedostatak sredstava i potrošnog materijala za rad se više ne oseća, čime je normalizovano pružanje propisane zdravstvene zaštite osiguranicima i svim korisnicima usluga ZZJZ Vranje.

Smognute su snage da se nagovesti i dalji razvoj ustanove, kroz nabavku dva vozila „Grande Punto“ za obnovu izraubovanog voznog parka, na šta smo posebno ponosni
– stoji u saopštenju ZZJZ Vranje koje potpisuje direktorka Milena Mišić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: