HIGIJENSKI: Povratak u normalu

Lokalne vesti - Petak 10.06.2016 - 13:39

U ZZJZ Vranje stanje se normalizuje i u velikoj meri je saniran težak materijalni položaj zaposlenih i tekući rad i poslovanje, koji je nastao usled neodgovornog ponašanja i nesposobnosti prethodnog direktora, Eržike Antić, saopšteno je iz ove ustanove.

Kolektiv ZZJZ Vranje FOTO J.S./OK Radio Kolektiv ZZJZ Vranje FOTO J.S./OK Radio

- Kao rezultat, u relativno kratkom periodu, u ZZJZ Vranje je sanirano poslovanje sa gubitkom iz 2014. godine, i poslovna 2015. godina završena bez gubitaka.

Novo rukovodstvo ZZJZ Vranje, na čelu sa v.d. direktora Milenom Mišić je, na početku, zateklo veliki problem neredovnog isplaćivanja zarada, povodom čega je održano više štrajkova upozorenja i sindikalnih protesta zaposlenih.

Preko preduzetih mera štednje i redukcijom zatečenog rasipničkog ponašanja u celom poslovnom sistemu, isplata plata i drugih ličnih primanja zaposlenih je normalizovana skoro u potpunosti
– piše u saopštenju ove ustanove.

Novo rukovodstvo je takođe zateklo situaciju sa velikim brojem prinudnih naplata od strane raznih komintenata i zaposlenih po sudskim odlukama, naknada šteta za zaposlene radi davanja nezakonitog otkaza i neisplaćivanja pripadajućih zarada i drugih naknada.
 
- Unapređenjem organizacije rada, kao i uspostavljanjem neophodne saradnje sa RFZO, Institutom „Batut“, Pčinjskim upravnim okrugom, nadležnim inspekcijskim službama i lokalnim samoupravama zaustavljen je negativan trend smanjivanja pristupačnosti usluga stanovništvu, a time i povećan iznos prihoda, kao i njihova naplata – stoji u saopštenju ZZJZ.

- Prethodno rukovodstvo je omogućilo da se veliki obim sredstava odliva preko ogromnih iznosa za ugostiteljske usluge i usluge reprezentacije, zatim za razna službena putovanja neprimerena stvorenoj situaciji, u svrhu sticanja ličnih prihoda prethodne direktorke i njenih najbližih saradnika.

Novo rukovodstvo je drastično skresalo ove neopravdane troškove i svelo ih na razumnu meru
– tvrdi novo rukovodstvo ZZJZ.

- Veliki deo prihoda, i pored angažovanja advokata od strane prethodnog rukovodstva, ostao je nenaplativ zbog zastarelosti kod odabranih klijenata, što se revizijom knjigovodstvene dokumentacije i dalje utvrđuje.

Usled svih navedenih preduzetih mera više se ne oseća nedostatak minimalnih sredstava i potrošnog materijala za rad, tako da je normalizovano pružanje propisane zdravstvene zaštite osiguranicima i svim korisnicima usluga ZZJZ Vranje
– stoji u saopštenju ove ustanove, koje je potpisala v.d. direktora dr Milena Mišić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: