HIGIJENSKI: Sindikalci protiv ERŽIKE

Lokalne vesti - Petak 01.07.2016 - 21:38

Dva reprezentativna sindikata zaposlenih u ZZJZ Vranje spremni su da radikalizuju svoje proteste protiv navodne namere lokalnih vlasti da smene aktuelnu direktorku Milenu Mišić i na to mesto vrate njenu prethodnicu Eržiku Antić, saopštili su sindikalci ove ustanove.

Nema mira u ZZJZ Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio Nema mira u ZZJZ Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio

Miodrag Nedeljković predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u ZZJZ Vranje i Jovica Stojanović, predsednik Novog sindikata ZZJZ Vranje saopštili su da su iz pouzdanih izvora iz vladajuće SNS saznali da se sprema ova rotacija na čelu njihove ustanove.

Oni napominju da su oba sindikata reprezentativna i da njihovo članstvo obuhvata oko 90 odsto zaposlenih.

- Nije nam uopšte jasno zašto se uopšte pominje smena direktorke Mišić, koja je na čelo ustanove došla u trenutku kada je bivša direktorka Antić ostavila dugovanja od 50 miliona dinara, a zaposlene bez pet neisplaćenih zarada.

Milena MIšić je uspela da ZZJZ postavi na noge i da uspostavi normalno poslovanje, a sve to bez ikakvih pritisaka na zaposlene i revanšizma prema prethodnom rukovodstvu
– kaže Miodrag Nedeljković.

On dodaje da će sindikati dosledno i u duhu sindikalne borbe nastaviti borbu protiv smene direktorke Mišić.

Predsednik Novog sindikata ZZJZ Jovica Stojanović smatra da je reč o čisto političkoj odluci i da ustanova dugi niz godina trpi posledice mešanja politike u rad stručne ustanove.


- Imamo dosta negativnih iskustava i kako nikada nismo prihvatali diktat vlasti, nećemo ni sada.

Mi se samo zalažemo za normalan i profesionalan rad Zavoda
– ističe Stojanović.

On je naveo razloge iz Rešenja o prethodnoj smeni direktorke Eržike Antić, naglasivši da su se oni vremenom samo produbili i da se još vuku „repovi“ njenog direktorovanja.

- Sada je poslovanje Zavoda normalizovano, ali očigledno to nekome ne odgovara, jer želi da se nametne kao arbitar u našoj situaciji – naglasio je Sojanović.

Obojica sindikalaca su izneli da su povodom nove situacije bili na razgovoru kod gradonačelnika Milenkovića, ali nisu dobili nikakav konkretan odgovor, dok gradonačelnik nije demantovao navodne namere lokalne vlasti da smeni direktorku Mišić.

Mišićeva je na zahtev novinara demantovala glasine da je podnela ostavku na  mesto direktora ZZJZ i otkrila da se, najpre iz razloga profesionalnog usavršavanja, nakon poslednjih izbora iščlanila iz redova SNS-a.

 

- Mislila sam i da, kao politički neutralna, više odgovaram na poziciji direktora jedne stručne ustanove, jer je to tendencija koju je izneo i sam premijer Vučić.

Zavod po prirodi posla sarađuje sa svim lokalnim samoupravama u okrugu, a na njihovom čelu nisu samo funkcioneri SNS-a
– rekla je Mišićeva.

Miodrag Nedeljković i Jovica Stojanović su zvaničan dopis sa potpisom dva sindikata o svom stavu i namerama povodom ovog slučaja, pored gradonačelnika, poslali i načelniku okruga, GrO SNS-a, ministru zdravlja i premijeru Vučiću.

Oni ističu da su spremni, bude li potrebno, da radikalizuju svoje proteste protiv ovakvih namera lokalnih vlasti.
 

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: