Hiljade Vranjanaca na OTVORENOM DANU 4. brigade (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 15.09.2017 - 13:17

Kasarna „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ u Vranju otvorila je po 11. put svoja vrata za druženje pripadnika 4. brigade Kopnene vojske sa građanima, u kojem su najviše uživali najmlađi.

Borbena vozila izazvala najviše pažnje najmlađih FOTO: D. Ristić/OK Radio Borbena vozila izazvala najviše pažnje najmlađih FOTO: D. Ristić/OK Radio

U petak u 11 časova, kada je najavljeno otvaranje kapija kasarne, čitav prostor je već bio pun Vranjanaca, pretežno dece svih uzrasta.

Prisutne je u ime svih pripadnika i komande 4. brigade Vojske Srbije, pozdravio major Miroslav Stojanović, načelnik grupe za civilno-vojnu saradnju komande brigade.

- Svi naši gosti danas su u prilici, ne samo da se druže sa pripadnicima 4. brigade, već i da se upoznaju sa delom naoružanja i opreme kojima rasolažemo, kao i da se uvere u osposobljenost pripadnika brigade.

Nama je veoma drago da je interesovanje veoma veliko, što pokazuje poverenje građana Pčinjskog okruga u jedinicu koja brine o njihovoj bezbednosti ovde na jugu Srbije
– rekao je major Stojanović.

Starešine i vojnici su građanima prikazali deo aktivnosti koje pokazuju osposobljenost ove vojne jedinice.

Kao i obično, najveću pažnju najmlađih su izazvala borbena vozila i naoružanje i oprema vranjske brigade.

Deca vranjskih osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova su znatiželjno posmatrali demonstraciju osposobljenosti mobilne jedinice veze.

Najmlađi su najviše simpatija pokazali za službene pse, sa kojima su se najradije fotografisali.

U saradnji sa volonterima Crvenog krsta u Vranju demonstrirani su postupci u pružanju prve pomoći povređenima.

Prisutni su bili u prilici i da da izmere visinu i težinu, a mogli su i da dobiju pravu vojničku frizuru.

Veliki broj posetilaca obišlo je i Spomen sobu u kojoj su izloženi eksponati iz istorije ove jedinice koja nastavlja tradiciju Prvog pešadijskog puka Knjaza Miloša Velikog.

Procenjuje se da je već tokom prvog sata Otvorenog dana, vranjsku kasarnu posetilo oko 2.000 ljudi iz čitavog Pčinjskog okruga.

Ova akcija se tradicionalno održava od 2007. godine, a do sada je kroz kasarnu „Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ prošlo oko 50.000 posetilaca.
 

     7

    

    

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: