Hladan TUŠ: Vranje izgubilo spor od MILION EVRA

Lokalne vesti - Petak 07.10.2016 - 13:35

Grad Vranje izgubio je spor sa slovenačkom firmom „Tuš“ i ove nedelje je stigla prvostepena presuda u iznosu od oko 130 miliona dinara, koji potražuju Slovenci.

Nova finansijska glavobolja za Grad; FOTO: D.Ristić/OK Radio Nova finansijska glavobolja za Grad; FOTO: D.Ristić/OK Radio

Informaciju o prispeću prvostepene presude je OK Radiju potvrdio gradski pravobranilac Dragan Mihajlović.

- Presuda je stigla tokom ove nedelje, ali nije konačna. U presudi stoji i rok od 15 dana za žalbe – navodi Mihajlović.

Da li će se grad Vranje žaliti, to zavisi od predstojećih pregovora sa predstavnicima trgovinskog lanca „Tuš“ koji su najavljeni za naredne dane.

- Tužioci su predložili mogućnost poravnanja i o tome bi trebalo da se pregovara.

Ti pregovori bi trebalo da se sa gradskim rukovodstvom održe pre isteka roka za žalbe i njihov je predlog da se na presudu ne žalimo ni mi ni oni i da se dogovorimo oko isplate.

Konkretan predlog oko dogovora ćemo čuti kada Slovenci dođu
– kaže gradski pravobranilac.

Prvobitni dogovor sa firmom „Tuš“ je tadašnja lokalna vlast postigla 2007. godine o korišćenju zemljišta omeđenog „Koštanom“ sa jedne, OMV pumpom sa druge i ulicama sa ostalih strana.

Na ime uređenja tog zemljišta, slovenci su Gradu uplatili 122,7 miliona dinara, sa obavezom plaćanja mesečnog zakupa od 140.000 dinara.

Međutim, zbog ekonomske krize i drugih faktora, posao nije ni počeo da se realizuje, pa je “Tuš” zatražio svoj novac nazad sudskim putem.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: