HLADNE GLAVE o poseti predsednika ALBANIJE

Lokalne vesti - Nedelja 05.03.2017 - 10:52

Vranje - Narodni poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović ocenjuje da Srbi u ovom gradu nisu uznemireni predstojećom posetom predsednika Albanije Bujara Nišanija.

Srbi sa juga oprezno o narednim danima FOTO OK Radio Srbi sa juga oprezno o narednim danima FOTO OK Radio

Mitrović ne vidi ništa neobično u činjenici da Nišani dolazi u posetu svojim sunarodnicima koji žive u Bujanovcu i Preševu.

- On dolazi da se uveri da država Srbija poštuje prava nacionalnih manjina koje žive u njoj.

Videće da Bujanovac i Preševo imaju predsednike i opština i Skupština i da nimalo ne zaostajemo sa ispunjavanjem prava nacionalnih manjina, kao što to rade i ostale zemlje u svetu
– navodi Mitrović.

Sekretar OO SPS-a u Preševu Dragoljub Filipović kaže da najava posete Bujara Nišanija nije značajnije odjeknula u ovom mestu.

- Znamo da će Bujanovac biti domaćin predsedniku Albanije i po meni to iziskuje jasan stav državnog vrha Srbije, pa i Pčinjskog okruga.

Poseta predsednika jedne države, u ovom slučaju Albanije, ima značaj i imaće određenog podstreka kod albanske populacije.

Što se Srba tiče, mi bismo to prihvatili samo ukoliko bi ta poseta imala državni nivo, a da li će se to desiti, videćemo
– kaže Filipović.

Kabinet  predsednika Albanije Bujara Nišanija potvrdio je da će albanski predsednik posetiti Bujanovac 7. marta.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu najavio je u petak da će Nišani u okviru svoje posete, istog dana obići i Preševo.

Prema rečima Nenada Mitrovića, Bujar Nišani dolazi u posetu jugu Srbiju povodom Dana učitelja, koji se u Albaniji proslavlja 7. marta i da će tim povodom posetiti i školu u Velikom Trnovcu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: