Humano Vranje za pse u Makedoniji

Lokalne vesti - Petak 12.08.2016 - 12:40

Udruženje za zaštitu životinja “Najbolji prijatelj” iz Vranja počelo je prikupljanje pomoći za životinje u poplavljenim područjima Makedonije.

I psi pogođeni katastrofalnim poplavama FOTO OK Radio I psi pogođeni katastrofalnim poplavama FOTO OK Radio

Rosa Drmonjić iz ovog Udruženja kaže da Vranjanci, ali i udruženja širom Srbije, ne smeju da zaborave veliku humanost ljubitelja životinja iz Makedonije koji su u više navrata donosili pomoć u Vranje odakle je distrubirana širom Srbije za vreme majskih poplava 2014. godine.
 
- Svaka pomoć je dobrodošla. U stalnoj smo koordinaciji sa prijateljima iz Makedonije koji će prikupljenu pomoć distribuirati na terenu - kaže Rosa Drmonjić i dodaje da je pored hrane trenutno najpotrebniji prašak protiv buva i krpelja, kao i medicinski šamponi.

Sva udruženja ili pojedinci širom Srbije mogu poslati pomoć na adresu Udruženja u Vranju: ulica Filipa Filipovića bb 17 000 Vranje.

Sve dodatne informacije oko prikupljanja pomoći mogu se dobiti putem telefona 060 3502501 ili na FB stranici Udruženja.

Mića Mladenović predsednik Kinološkog udruženja „Švrća“ iz Vranja podseća da vranjsko Kinološko društvo ima izuzetnu saradnju sa Kinološkim savezom Makedonije, koje je takođe pokazalo veliku humanost tokom poplava u Srbiji.

- Pružićemo vranjskom udruženju maksimalnu pomoć u prikupljanju i u distribuiranju pomoći - kaže Mladenović.

Organizatori akcije apeluju da se što pre prikupi pomoć, kako bi bila distrubirana na vreme.

Kada u Makedoniji bude ukinuto vanredno stanje, ni ova pomoć neće moći da se izveze kao humanitarna, opominju poznavaoci.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: