HUMANOST NA DELU: Dala stan porodici dok je dete na lečenju

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.09.2015 - 09:15

Vranje - Nakon priče OK Radio portala „Pomozimo maloj Petri!“ kojom je apelovano na sve humane ljude da se uključe u akciju pomoći oko lečenja ove devojčice, javila se čitateljka koja je ovoj porodici ponudila na korišćenje svoju garsonjeru.

Petra Petrović: još ima humanih ljudi Petra Petrović: još ima humanih ljudi

Stan se nalazi na pet minuta hoda od Instituta za majku i dete na Novom Beogradu, gde će Petra Petrović (3) iz Vladičinog Hana od ponedeljka nastaviti lečenje, nakon nekoliko hemo terapija koje je primila u Nišu.

Čitatelljka D. M. (49) je ponudila svoj stan odmah nakon objavljivanja teksta i informacije da će Petra biti prebačena na lečenje u Beograd.

Stan se nalazi u blizini bolnice, tako da  će to dosta olakšati situaciju porodici dok je Petra u bolnici, budući da ona ima i brata blizanca.

Humana čitateljka D. M. je poreklom je sa juga Srbije. Njena jedina želja u ovom slučaju je da joj se ne pominje puno ime i prezime.

Trogodišnja Petra boluje od neuroblastoma, vrste dečijeg karcinoma. Neuroblastom  predstavlja četvrti po učestalosti malignitet koji se javlja kod dece, kažu stručnjaci. Kod Petre je on otkriven u junu ove godine.

Iako troškove lečenja male Petre uglavnom pokriva država, porodica Petrović apeluje na sve humane ljude da pomognu koliko su u mogućnosti, jer jedva nalaze načina da plaćaju troškove odlaska u Niš i Beograd.

Roditelji  trenutno nisu u mogućnosti da rade bilo kakav posao, jer su danonoćno uz bolnički krevet male Petre.

Svi koji žele mogu da uplate sredstva na račun u Komercijalnoj banci 205-1001548143435-55 na ime Perice Petrovića.

S. Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: