I Albanci deo Vučićeve vladajuće većine?

Lokalne vesti - Petak 10.06.2016 - 12:57

Vranje - Posle konsultacia sa mandatarom nove Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Halimi izjavio je da će predstavnik Albanaca "po svemu sudeći" biti deo nove parlamentarne većine.

Saadržajni razgovori: Vučić i Halimi FOTO OK Radio Saadržajni razgovori: Vučić i Halimi FOTO OK Radio

To, kako je Halimi istakao, ranije nije bio slučaj, iako su oni i do sada bili zainteresovani da budu njen deo.

On je, nakon razgovora kojima su prisustvovali i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i šef  Koordinacionog tela Zoran Stanković, rekao da PDD sa jednim poslanikom ne može da bude direktno u vladi, i dodao da smatra da ima dosta posla na regionalnom i opštinskom nivou.

- Koordinaciono telo bi trebalo da vodi pripadnik albanske manjine, to bi doprinelo rešavanju problema - rekao je Halimi.

Kako prenosi Tanjug, Halimi je dodao da se nada da će zajedno sa vladom raditi na rešavanju problema albanske manjine u Srbiji.

Aleksandar Vučić je posle sastanka izjavio da je s Partijom za demokratsko delovanje dogovoreno da bude realizovana njegova inicijativa da u vladino Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu budu uvršteni Albanci s juga Srbije.

- Ništa prirodnije, normalnije i razumnije od toga. Dobri odnosi Srba i Albanaca su veoma važni i njih sam zamolio za poštovanje države Srbije - rekao je Vučić pošto je završio konsultacije s predstavnicima manjinskih lista u parlamentu.

OK RADIO, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: