I Higijenski u štrajku

Lokalne vesti - Utorak 04.11.2014 - 15:38

Radnici Zavoda za javno zdravlje u Vranju, članovi Novog sindikata u toj ustanovi, u sredu će obustaviti rad na sat vremena.

Nema mira u ZZJZ u Vranju Nema mira u ZZJZ u Vranju

Štrajk upozorenja biće održan od 12 do 13 sati, kada će se radnici, članovi Novog sindikata ZZJZ okupiti ispred zgrade Zavoda.

– Ovoga puta rad će na sat vremena biti obustavljen iz tri razloga. Tražimo izuzimanje zaposlenih u zdravstvenoj delatnosti od umanjenja zarada od 10 odsto, imajući u vidu trenutni socijalni, materijalni i profesionalni položaj zaposlenih u zdravstvu.

Želimo hitno otpočinjanje pregovora za zaključenje posebnog Kolektivnog ugovora za zdravstvenu delatnost i tražimo poštovanje važećih odredbi Kolektivnog ugovora – kaže predsednik Novog sindikata ZZJZ u Vranju Jovica Stojanović.

On je rekao da se taj sindikat u Vranju pridružuje zahtevima centrale, jer je, kako je kazao, materijalni položaj zaposlenih u zdravstvu veoma loš.

Novi sindikat zdravstva insistira na odbrani stečenih prava zaposlenih, a koja su, kako kažu u tom sindikatu, regulisana Kolektivnim ugovorom koji važi do kraja godine.

U Novom sindikatu ukazuju i da se odredbe postojećeg Kolektivnog ugovora u velikoj meri krše od strane poslodavca, a najviše u delu isplate zarada i drugih prinadležnosti za zaposlene.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: