I MOJA SRBIJA na trgu

Lokalne vesti - Petak 10.06.2016 - 08:55

Grad Vranje zajedno sa susednim opštinama će svoje turističke potencijale predstaviti u subotu 11. juna, kada će na trgu Staniše Stošića biti domaćin karavanu „Moja Srbija“.

Čelnici TOV-a najavili manifestaciju FOTO D. Ristić/OK Radio  Čelnici TOV-a najavili manifestaciju FOTO D. Ristić/OK Radio

Direktor TO Vranje Tomislav Stojanović najavljuje da će ovo biti regionalna manifestacija.

- Svoje štandove će na samom događaju imati i opštine Vladičin Han, Surdulica, Bujanovac, Trgovište, Bosilegrad i Crna Trava i njihove turističke organizacije.

TO Vranje će na manifestaciji predstaviti ono što mi imamo, počev od gastronomske ponude, pa do promocije nekih od naših najbližih saradnika
– najavljuje Stojanović.

Ceo događaj će propratiti i emisije RTS-a „Žikina šarenica“, „Srbija koju volim“ i „Knjiga utisaka“, kao i TO Srbije, koja će ovom prilikom organizovati nagradni kviz „Koliko poznaješ Srbiju?“

Ovaj svojevrsni turistički festival će trajati od 17 do 22 časa na trgu Staniše Stošića, a obuhvatiće i kulturno zabavni program.

- Nakon svečanog otvaranja, svoj nastup će imati KUD „Sevdah“ iz Vranja, zatim folklorni ansambl „Vlasina“,  trubački orkestar Jovice Ajdarevića i  pevačka grupa „Ad libitum“ iz Surdulice.

Uslediće i proglašenje pobednika kviza znanja, nakon toga sledi nastup Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja, a na kraju programa će nastupiti vranjski rok bend „The Seed“
– kaže Nebojša Stančić, stručni saradnik u TO Vranje.

Grad domaćin će na raspolaganju imati 10 brendiranih pultova, na kojima će predstaviti turističku ponudu regiona.

Manifestaciju bi trebalo da poseti i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, ali to će zavisiti od njegovog rasporeda tog dana.

Planirani program obuhvata više segmenata: promociju turističkih destinacija, ugostiteljsko-turističkih kapaciteta, gastronomskih specijaliteta, manifestacija, prezentacija ustanova kulture, izložba suvenira.

- Među izlagačima će biti Specijalna bolnica iz Vranjske Banje, Skijalište „Besna kobila“, prenoćište „Ponte Bianco“, kafana „Gradska meana“, vinarija „Aleksić“, destilerija „Zlatna lula“, konditorski proizvodi „Amoreti“ i slikar Mita Ristić.

Zaposleni u TO Vranje biće zaduženi i da akreditovane novinare provedu kroz grad i pokažu im lokacije koje turistima mogu biti zanimljive
– iznosi Stančić.

Na pitanje novinara po kojim kriterijumima su birani izlagači na ovoj manifestaciji, direktor Stojanović kaže da posebnih kriterijuma nije bilo i da je TO Vranje poslala poziv svim zainteresovanima.

- Ljudi su se nama sami prijavljivali i mi smo bili voljni da svima izađemo u susret i omogućimo im predstavljanje.

Radi se o mogućnosti da saradnjom sa TO Vranje firme i pojedinci promovišu svoje poslovne aktivnosti, što neki, na žalost, nisu prepoznal
i – iznosi Stojanović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: