I MURALI na meti kampanje

Lokalne vesti - Utorak 12.04.2016 - 10:04

Predizborna kampanja u Vranju ulazi u najintenzivniju fazu, što se može primetiti i po stranačkim plakatima, koji se mogu videti na svakom koraku.

Nemilosrdni i prema street artu FOTO: D. Ristić Nemilosrdni i prema street artu FOTO: D. Ristić

Stranački aktivisti se očigledno vode devizom „Gde god nađeš zgodno mesto, tu plakat zalepi“, pa se ne bira lokacija gde će se izložiti stranačko obeležje.

Iako bi plakati trebalo da se lepe isključivo na, za to predviđenim mestima, a da javne površine budu zaštićene, to ipak nije slučaj.

Kao žrtva ove predizborne kampanje pao je i mural kod O.Š. „Vuk Karadžić“, gde su aktivisti SNS-a nalepili svoje plakate.

Očigledno je da u predizborno vreme stradaju i umetnost i etika, ali i komunalni red.

Doduše, nadležni u Komunalnoj policiji kažu da njihovi pripadnici mogu da reguju samo ukoliko zateknu lice na licu mesta u nedozvoljenoj radnji, tj. u lepljenju plakata na nedozvoljenom mestu.

Nejasno je da li su i osnovnoškolci postali ciljna grupa političkih kampanja ili bi možda poruka bila da je politika jača od umetnosti, makar samo u periodu pred izbore.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: